Συνελήφθη στου Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη στου Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Συνδυασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής - Ήταν καταζητούμενος από τον περασμένο Οκτώβριο - Τι είπε ο δικηγόρος του

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία στον Χρήστο Παππά το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουλίου, ο οποίος συνελήφθη σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου τον έκρυβε ένα άτομο, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο καταδικασμένος μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ και κρατείται στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής. Ο Παππάς ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Η ΕΛ.ΑΣ βρισκόταν στα ίχνη του εδώ και αρκετές μέρες και έκανε την κίνησή της, αφού επιβεβαίωσε το μέρος που βρισκόταν.

Ο Παππάς αποτελούσε το μοναδικό μέλος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που είχε μείνει ασύλληπτο, μετά και τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού και την έκδοσή του από τις βελγικές Αρχές στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2020 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια φυλάκισης. Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορούσε να τον εντοπίσει, μέχρι σήμερα και ήταν καταζητούμενος.

Ήταν ο μόνος από τους 38 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης τα ίχνη του οποίου δεν είχαν εντοπιστεί.

Την 1η Οκτωβρίου, έδωσε το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν ενώ τα τηλέφωνά του ήταν αχρησιμοποίητα εδώ και αρκετό καιρό.

Οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε έξι τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα που είναι ο τόπος καταγωγής του χωρίς αποτέλεσμα.

Ήδη έχει ενημερωθεί υπουργός Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για να ενημερωθεί κατ' ιδίαν για τις εξελίξεις.

Τι είπε ο δικηγόρος του

Εξάλλου, ο δικηγόρος, του Χρήστου Παππά, κ. Σταυριανάκης μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY και σημείωσε πως δεν περίμενε την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ παραδέχθηκε πως είχε έμμεση επικοινωνία μαζί του.

«Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του ακόμα. Έχω πληροφορηθεί το γεγονός. Μίλησα μαζί του, πριν τελειώσει το δικαστήριο. Δεν μιλήσαμε αμέσως, αλλά εμμέσως είχαμε κάποια επικοινωνία. Η αστυνομία είχε επιτυχίες τελευταία, όπως αυτή εδώ. Δεν είχα εικόνα που βρισκόταν τόσο καιρό ή αν ήθελε να παραδοθεί. Με εξέπληξε η είδηση της σύλληψης του», είπε χαρακτηριστικά.

«Μη θεωρείτε πως θα είχα ενημέρωση, εάν ήθελε να παραδοθεί.. Θα προσαχθεί στον εισαγγελέα αύριο, εκεί ο εισαγγελέας θα διατάξει εκτέλεση της απόφασης και θα τον στείλει στη φυλακή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο κ. Σταυριανάκης σημείωσε ότι ο Χρήστος Παππάς δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα δίκη, παρά το γεγονός πως ήταν φυγόποινος από τον Οκτώβριο του 2020.

«Δεν θα πάει σε νέα δίκη. Επειδή ήταν φυγόποινος, δεν σημαίνει πως θα πάρει επιπλέον ποινή», είπε ο δικηγόρος του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.