Επίθεση σε Μητροπολίτες – Δικηγόρος ιερέα: Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας

Επίθεση σε Μητροπολίτες – Δικηγόρος ιερέα: Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας

«Ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια»

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος συνολικά 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων 7 μητροπολίτες, με δράστη έναν ιερέα.

Ο 37χρονος ο οποίος υπηρετούσε στη Βέροια, πραγματοποίησε την επίθεση μετά την απόφαση Συνοδικού Δικαστηρίου να τον καθαιρέσει.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τόνισε ότι ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή.

Επεσήμανε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Νεότερα στοιχεία για την κατάσταση της Υγείας των τραυματιών έδωσε αργά εχθές το βράδυ το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" έχουν διακομισθεί οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος ο οποίος μετέβη εχθές στο ΚΑΤ έχει ήδη λάβει εξιτήριο.

Μιλώντας στον σταθμό μας ανέφερε ότι το γεγονός προκάλεσε έκπληξη και ξάφνιασμα. Τόνισε ότι ο ιερέας αν και δεν ήξερε τι θα αποφασίσει το Συνοδικό Δικαστήριο είχε προβλέψει να αγοράσει καυστικό υγρό. Ανέφερε μάλιστα ότι εντύπωση του προκάλεσε η ευστοχία του ιερέα.