Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της 20χρονης Κάρολαιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της 20χρονης Κάρολαιν

H αστυνομία την αναζήτησε στο σπίτι της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του άγριου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, καθώς το πρωί της Τρίτης (08/06) πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ η Ελένη Μυλωνοπούλου, η γυναίκα που δήλωνε πως ήταν η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της.

Συγκεκριμένα, η κ. Μυλωνοπούλου μετέβη στο τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας, την ώρα που έχει ανοίξει συζήτηση για την ιδιότητά της, αλλά και την ευκολία με την οποία έδινε πληροφορίες για τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Σύμφωνα με τον Alpha, η αστυνομία αναζήτησε στο σπίτι της την κ. Μυλωνοπούλου και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, η παρουσία της ψυχολόγου στη ΓΑΔΑ δεν αφορά την υπόθεση της δολοφονίας, αλλά αποκλειστικά το θέμα της άδειας άσκησης επαγγέλματος και για αυτό τον λόγο δεν εξετάζεται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Δεν έχει πτυχίο, δεν έχει άδεια ασκήσεως»

Η είδηση έρχεται μετά την παρέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που την κάλεσε να παρουσιάσει τα πτυχία της μετά από τηλεοπτικές της εμφανίσεις και σχόλια για την προσωπική ζωή του ζευγαριού. Η ίδια, απάντησε με εξώδικο στον Σύλλογο. «Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα η κ. Μυλωνοπούλου», τόνισε το πρωί της Δευτέρας (07/06) η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα.

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα, στις συνεδρίες που έκανε μαζί της, αυτό απαγορεύεται. Απαγορεύεται και από τον κώδικα δεοντολογίας τον ελληνικό και από τον ευρωπαϊκό. Δεν έχει καμία σημασία που η κοπέλα δεν ζει. Ο ψυχολόγος μπορεί να ενημερώσει μόνο τον εισαγγελέα. Είναι παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου», είπε.

«Δεν έχει πτυχίο, δεν έχει άδεια ασκήσεως. Εμφανίζεται αυτόκλητη. Διηγείται τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα. Απαγορεύεται ο ψυχολόγος να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του» επισήμανε.

Όπως είπε η κ. Μπουκουβάλα, «είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε στις 31/5 να προσκομίσει το πτυχίο της. Με το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος».