Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέο πρόσωπο στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέο πρόσωπο στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ

Εξελίξεις μετά την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ έχει μπει η ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων για την ψυχολόγο, στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για βοήθεια και φέρεται να έχει καταθέσει στις αρχές για το έγκλημα.

Από την πλευρά της, η αστυνομία εστιάζει το ενδιαφέρον της στο αν στις συνεδρίες που είχαν γίνει, είχαν αναφερθεί από την 20χρονη στοιχεία που ενδεχομένως να είχαν ενδιαφέρον.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι αμφιβολίες για την ψυχολόγο της Καρολάιν

Με την εν λόγω ανακοίνωση, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων έδινε διορία δύο ημερών στην ψυχολόγο, προκειμένου να προσκομίσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων:

«Θέμα: “Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους”.

κα Μυλωνοπούλου,

Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».