Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αμφιβολίες για την ψυχολόγο της Καρολάιν – Ζητούν να προσκομίσει το πτυχίο της

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αμφιβολίες για την ψυχολόγο της Καρολάιν – Ζητούν να προσκομίσει το πτυχίο της

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο»

Ανακοίνωση με αποδέκτη την ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, δίνοντάς της διορία δύο ημερών προκειμένου να προσκομίσει το πτυχίο της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου μίλησε στην ΕΛ.ΑΣ μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ είχε εμφανιστεί στις 30 Μαΐου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, κάνοντας αναφορά στα όσα γνώριζε και στις συνεδρίες τους.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από την κ. Μυλωνοπούλου να προσκομίσει το πτυχίο της ως ψυχολόγος και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

«Θέμα: “Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους”.

κα Μυλωνοπούλου,

Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».