Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης των καταδικασμένων για την αιματηρή συμπλοκή στο Ρέντη

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης των καταδικασμένων για την αιματηρή συμπλοκή στο Ρέντη

Το δικαστήριο ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο στο σκέλος που αφορά την επιβολή των ποινών

"Όχι" είπε ο Άρειος Πάγος στις αιτήσεις αναίρεσης που κατέθεσαν καταδικασμένοι για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής, πριν από περίπου 10 χρόνια, στην περιοχή του Ρέντη κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τους ισχυρισμούς των καταδικασμένων για τη ληστεία με την απειλή καλάσνικοφ σε περίπτερο στο Μενίδι και την αιματηρή συμπλοκή, ωστόσο, ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο μόνο ως προς τις διατάξεις της επιβολής των ποινών μετά τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα. Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών που είχαν αιτηθεί οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έχει καταδικάσει δυο κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών σε δις ισόβια και 66 έτη κάθειρξη ενώ στους υπόλοιπους εννέα επιβλήθηκαν ποινές από 2 έτη φυλάκισης έως 8 χρόνια κάθειρξη.