Τάσος Μπερδέσης: Η δολοφονία του με καλάσνικοφ και η εμπλοκή του με το οργανωμένο έγκλημα

Τάσος Μπερδέσης: Η δολοφονία του με καλάσνικοφ και η εμπλοκή του με το οργανωμένο έγκλημα

Για ποιες υποθέσεις είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ λόγω των πέντε μαφιόζικων χτυπημάτων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 40 ημέρες, με τα δύο πιο πρόσφατα να υλοποιούνται σε λιγότερες από 24 ώρες. Τελευταία υπόθεση η εκτέλεση του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, ο οποίος λίγο πριν τις 09:00 της Δευτέρας (31/05) δέχθηκε τα πυρά αγνώστων την ώρα που έφτασε στο χώρο άθλησης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη.

Όπως αναφέρει το MEGA, μόλις ο πυγμάχος αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του, οι δύο δράστες τον πλησίασαν με ένα μαύρο τζιπ. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, αποβιβάστηκε από το όχημα, άρχισε να τον πυροβολεί με καλάσνικοφ εξ’ επαφής περισσότερες από 10 φορές και στη συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά το σημείο, καθώς από την πρώτη έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, δε φαίνεται να υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που να κατέγραψε κινήσεις τους. Πάντως, οι Αρχές σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών.

Τάσος Μπερδέσης: Στη λίστα για το οργανωμένο έγκλημα το όνομά του

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Τάσου Μπερδέση ήταν στη λίστα με τους 500 άτομα που φέρονται ως μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, την οποία είχε παραδώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ γίνεται αναφορά από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας σε υπόθεση του 2015, στην οποία είχε περιληφθεί και ο Τάσος Μπερδέσης, καθώς είχαν προκύψει επαφές του με συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Αν και για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 39χρονος είχε αθωωθεί, βρισκόταν πάντα ανάμεσα στα άτομα με ενδιαφέρον για τις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 4 μαφιόζικες εκτελέσεις, με τις Αρχές να ερευνούν ομοιότητες μεταξύ τους, αν και μέχρι τώρα δε φαίνεται να συνδέονται.

Από τα ρινγκ έως το ριάλιτι - Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ο Τάσος Μπερδέσης  ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες σε ηλικία μόλις 12 ετών και η πυγμαχία έγινε η μεγάλη του αγάπη από το 1993.

Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα - 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις.

Είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο του 2008, ωστόσο λόγω εμπλοκής του με τη Δικαιοσύνη, δεν συμμετείχε στους Αγώνες.

Ο πυγμάχος έχει γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στο ριάλιτι Survival Secret του Epsilon, του οποίου, μάλιστα είχε αναδειχθεί και νικητής. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει και το έπαθλο των 150.000 ευρώ.

Παρουσιαστής του προγράμματος ήταν ο Κώστας Σόμερ ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Γιώργος Μανίας,  Πηγή Δεβετζή και Θάνος Πετρέλης.

Τα θανατηφόρα χτυπήματά του που έριξαν κάτω 18χρονο αντίπαλό του

Η εκτέλεση έφερε ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση θανάτου 18χρονου αντιπάλου του τον Σεπτέμβριο του 2000 από τα θανατηφόρα του χτυπήματα. Σύμφωνα με το MEGA, ο 39χρονος πυγμάχος με τρία χτυπήματα έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου Θανάση Μιλιόρδου. Ο άτυχος αθλητής νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ με ανεύρυσμα, που σύμφωνα με το πόρισμα, προϋπήρχε των χτυπημάτων.

Η οικογένεια του 18χρονου απελπίστηκε από τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα, καθώς, όπως υποστηρίζει ο αδερφός του, ορισμένοι από τον ομοσπονδία τους έβαζαν εμπόδια. «Άκρη δεν βγάλαμε, η ομοσπονδία πυγμαχίας εναντίον μας, εννοώ μη μαυρίσετε το άθλημα, μη χαλάσετε το άθλημα, μη το ένα, μη το άλλο. Εμείς φτάσαμε μέχρι τον Άρειο Πάγο, δεν βγάλαμε ποτέ άκρη» ανέφερε στον σταθμό ο αδερφός του Μιλιόρδου.

Για ποιες υποθέσεις είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί

Μιλώντας στην εκπομπή T-Live χθες, Δευτέρα, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του φίλου και πελάτη του. «Είναι θλιβερή μέρα για μένα. Είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις και αθωώθηκε και στις τρεις. Το χρέος μου ήταν να τον υπερασπιστώ στα δικαστήρια. Από εδώ και πέρα η αρμοδιότητα είναι της Αστυνομίας», είπε.

«Κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Μεσολόγγι και αθωώθηκε ομόφωνα. Είχε κατηγορηθεί σε μια άλλη δίκη στην Πάτρα στην οποία αθωώθηκε στο Εφετείο και η τρίτη περίπτωση που είχε κατηγορηθεί αλλά επίσης αθωώθηκε ήταν για υπόθαλψη εγκληματία. Είχε διατελέσει και φυγόποινος για τρία χρόνια. Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Κρυβόταν αλλά αθωώθηκε μετά στο εφετείο», ανέφερε ο δικηγόρος.