Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις πέντε δολοφονίες σε 40 ημέρες

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις πέντε δολοφονίες σε 40 ημέρες

Η εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου από το οργανωμένο έγκλημα θορύβησαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έστειλε το δικό του μήνυμα

Πέντε εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου μέσα σε 40 ημέρες, με τις δύο τελευταίες να υλοποιούνται σε λιγότερες από 24 ώρες, έχουν σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε μεταβεί μόλις στις 18 Μαΐου στον Άρειο Πάγο, όπου παρέδωσε στον εισαγγελέα έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. με αναλυτικά στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα. Ανάμεσά στα στοιχεία ήταν και μία λίστα με 500 ονόματα ατόμων, που εμπλέκονται στον χώρο της νύχτας με εκβιάσεις και με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου. Ανάμεσά τους, όπως αποκαλύπτεται μετά την δολοφονία του σήμερα στη Βάρη και το όνομα του 38χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση.

Στο έγγραφο που παρέδωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γινόταν ρητή αναφορά στην ανάγκη να μην υπάρχει ατιμωρησία των ποινικών, να ενοποιηθούν οι δικογραφίες για δολοφονικές ενέργειες και να υπάρχει συνολικά αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα. Είχαν προηγηθεί τρεις εκτελέσεις με συμβόλαια θανάτου, καθώς και ο άδικος θάνατος της 20χρονης Καρολάιν από αδίστακτους κακοποιούς στα Γλυκά Νερά.

Ο κύκλος του αίματος άνοιξε στις 9 Απριλίου με την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Δύο επιβαίνοντες σε σκούτερ του έστησαν ενέδρα δολοφονώντας τον εν ψυχρώ στην οδό Θέμου Άννινου. Από τον τρόπο που έδρασαν, ήταν εμφανές, ότι επρόκειτο για επαγγελματίες δολοφόνους, που εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου.

Ακολούθησε στις 7 Μαΐου η δολοφονία στη Ζάκυνθο του 54χρονου επιχειρηματία του νησιού Διονύση Κορφιάτη, ο οποίος είχε γίνει στόχος εκτελεστών και τον Ιούνιο του 2020, με τον ίδιο τότε να γλιτώνει, όχι όμως και η σύζυγός του. Ο 54χρονος φέρεται να είχε ποινικό παρελθόν και σίγουρα οι δύο άνδρες που τον γάζωσαν με Kalashnikov, εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου.

Στις 16 Μαίου εκτελείται 58χρονος παλαίμαχος πυγμάχος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κεφάλας», έξω από καντίνα σε περιοχή της Μεταμόρφωσης. Οι δύο δολοφόνοι τον πλησίασαν με μηχανάκι και τον πυροβόλησαν έξι φορές με 9άρι πιστόλι. Το θύμα είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς υπήρξε και σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2011 και φέρονταν ως αρχηγός ομάδας που πουλούσε προστασίας σε καταστήματα στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Μεταμόρφωσης.

Χθες 30 Μαΐου έπεσε νεκρός από οκτώ σφαίρες που δέχθηκε μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια ο 34χρονος Αριστείδης Πάππα. Το θύμα με το ψευδώνυμο «Άρης» είχε δεχτεί στο παρελθόν άλλες τρεις επιθέσεις, με τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι, ότι πίσω από τη δολοφονία του κρύβονται ανοιχτεί λογαριασμοί που είχε με αντίπαλες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν πέρασε ένα 24ωρο και σήμερα έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστων ο 38χρονος πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης. Οι δράστες επέβαινας να ένα πολυτελές μαύρο SUV και είχανστήσει ενέδρα στο θύμα τους στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη.

Μετά και αυτήν την τελευταία δολοφονία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δήλωσή του τόνισε, ότι πλέον θα υπάρξει πόλεμος εναντίον του από την κυβέρνηση. Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά μια ανασφαλής χώρα.