Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο η αγοραπωλησία οικοπέδου μεγάλη αξίας – Έρευνες μέσω Κορυδαλλού

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο η αγοραπωλησία οικοπέδου μεγάλη αξίας – Έρευνες μέσω Κορυδαλλού

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει αν η 20χρονη Καρολάιν και ο σύζυγός της παρακολουθούνταν

Η αγοραπωλησία οικοπέδου μεγάλης αξίας σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής στην οποία προβλεπόταν μια προκαταβολή δεκάδων χιλιάδων ευρώ, βρίσκεται εκ νέου στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της φονικής ληστείας με θύμα την 20χρονη Καρολάϊν, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι αστυνομικοί ερευνούν πληροφορίες (ορισμένες προέρχονται από τις φυλακές Κορυδαλλού), για εμπλοκή στην εγκληματική επίθεση αλβανών ποινικών που πληροφορήθηκαν τη συγκεκριμένη συναλλαγή και στόχευσαν την κατοικία όπου διέμενε η άτυχη 20χρονη, ο 32χρονος σύζυγός της και το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι τους.

Επιπλέον, έχοντας ως δεδομένο ότι τα άτομα νεαρής ηλικίας – όπως το ζευγάρι- τείνουν να προτιμούν για τις διατραπεζικές συναλλαγές τους ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πιστωτικές κάρτες, εξετάζουν μεθοδικά ποιοι συμμετείχαν σε αυτόν τον κύκλο συναλλαγών όπου η καταβολή των χρημάτων θα γινόταν σε ρευστό. Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι εάν είχε γίνει ανάληψη χρηματικού ποσού από πιστωτικό ίδρυμα αλλά και εάν υπήρξαν παρακολουθήσεις του συζύγου του θύματος ή άλλου προσώπου που οδήγησαν τους δράστες στη μεζονέτα που σημειώθηκε η φονική ληστεία.

Κρίσιμα θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. και τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων όσον αφορά στα ίχνη DNA και αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Η έρευνα αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη και στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις, με τις διωκτικές αρχές να επιχειρούν να στεγανοποιήσουν πλήρως την έρευνα, διαθέτοντας ήδη στοιχεία που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Ψάχνουν και στην Κρήτη για τους δολοφόνους

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών έχουν επεκταθεί μέχρι την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, την επομένη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ζητήθηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού (και άλλες φυλακές της χώρας) λίστα με τους αποφυλακισθέντες του τελευταίου χρόνου που έχουν απασχολήσει για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι παράλληλα επιχειρείται από την ΕΛ.ΑΣ να προσεγγίσει «πληροφοριοδότες» μέσα από τις φυλακές καθώς όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν διασυνδέσεις και η μία συμμορία γνωρίζει τη δράση της άλλης.

Σύμφωνα με το Cretalive δύο είναι κυρίως οι αλλοδαποί που έχουν αποφυλακιστεί μέσα στο ελεγχόμενο χρονικό διάστημα και έχουν απασχολήσει για βίαια εγκλήματα. Ο ένας από τους δύο είναι Γεωργιανός και η περίπτωση του φέρεται να κεντρίζει περισσότερο την προσοχή των Αρχών.

Στην Αλικαρνασσό τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί αρκετοί Γεωργιανοί κρατούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα που έχουν καταδικαστεί για ληστείες με καλάσνικοφ, ληστείες με ιδιαίτερη βιαιότητα όπως μέλη της γνωστής συμμορίας που «σιδέρωνε» τα θύματα της.

Δεν προκύπτει σχέση του Γεωργιανού στην υπόθεση

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γεωργιανός που κατηγορείται για την άγρια ληστεία σε ηλικιωμένο ζευγάρι στο Πικέρμι, τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο φαίνεται πως δεν προκύπτει σχέση του συγκεκριμένου προσώπου με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε ο σύζυγος της Καρολάιν, ο 32χρονος πιλότος αναγνώρισε τον Γεωργιανό.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει μια λίστα με 20 ληστείες, από τις αρχές του 2020. Οι αστυνομικοί εξετάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: αριθμό δραστών, τρόπο δράσης και βαθμό βιαιότητας. Ίσως σε κάποια από αυτές να κρύβονται οι δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Ποιος είναι ο Γεωργιανός

Ο Γεωργιανός, που κατηγορείται ότι στις 5 Μαρτίου με άλλα τέσσερα άτομα εισέβαλαν σε σπίτι στο Πικέρμι  και με απίστευτη αγριοτητα χτύπησαν και έδεσαν 93χρονο, είναι 43 ετών, κοντός και εύσωμος.

Οι αρχές τον συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή στους Κήπους του Έβρου, λίγο πριν διαφύγει από τη χώρα μας με πλαστά χαρτιά.

Το DNA του 43χρονου βρέθηκε στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού αμέσως μετά τη ληστεία.

Ο κατηγορούμενος από τη Γεωργία είχε συλληφθεί αρχικά το 2015 στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτος ληστείας. Από τότε είχαν στη βάση δεδομένων DNA του και έτσι ταυτοποιήθηκε για τη ληστεία στο Πικέρμι.

Είχε κατηγορηθεί για μια απόπειρα διάρρηξης σε σούπερ μάρκετ το 2017 και την ίδια χρονιά για μια διάρρηξη σε σπίτι.