Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» αναρτήσεις του για υποθέσεις που ερευνούσε

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» αναρτήσεις του για υποθέσεις που ερευνούσε

Το ενδιαφέρον φέρεται να στρέφεται σε υπόθεση συμβολαίου θανάτου κατά αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. το 2016

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ δια των δικηγόρων της, Απόστολου Λύτρας και Παναγιώτης Κάσσης, δικηγόροι της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Την ίδια ώρα και ενώ η εντολή στους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση, είναι να μη διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία, ως προς την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ, οι περισσότερες πληροφορίες κλείνουν προς το ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κανένας επαγγελματίας δολοφόνος δεν προχωράει σε ένα τέτοιο χτύπημα, εάν πρώτα δεν έχει μελετήσει καλά, μεταξύ άλλων, την περιοχή. Έτσι, αναλύουν εξονυχιστικά βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους μέρες πριν από την εκτέλεση, στα οποία ίσως έχουν καταγραφεί σε ανύποπτο χρόνο οι δολοφόνοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο Mega, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει τον άνθρωπο, που απειλούσε τον δημοσιογράφο, όπως ο ίδιος είχε γράψει σε δημοσίευσή του στις 3 Ιουλίου του 2020.

Κοιτάζοντας στο σύνολο τις αναρτήσεις του Γιώργου ΚαραΙβάζ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε, ότι ο δημοσιογράφος είχε έρθει σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016, γιατί είχε πληροφορηθεί, ότι ένα σύστημα ποινικών είχε στρέψει το ενδιαφέρον του και είχε φτιάξει συμβόλαιο θανάτου κατά ενός αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάνοντας τη σύνδεση, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε, ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε το 2016 στοχοποιήσει τον αξιωματικό και τώρα τον δημοσιογράφο.

Ζητούμενο είναι πλέον και το ερώτημα που προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι Αρχές, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία σύμφωνα με πηγές, τους έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, αλλά και αριθμό υπόπτων, τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς, όσο όμως και για εκείνον ο οποίος διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.