Τραγωδία για 7χρονη στο Αγρίνιο: Έχασε και τους δύο γονείς της μέσα σε 40 μέρες

Τραγωδία για 7χρονη στο Αγρίνιο: Έχασε και τους δύο γονείς της μέσα σε 40 μέρες

Κινητοποίηση από την Πρόνοια του δήμου Αγρινίου και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Άμεση ήταν η κινητοποίηση κοινωνικών φορέων της περιοχής του Αγρινίου, όταν έγινε γνωστή η τραγική ιστορία 7χρονου κοριτσιού, που μόλις προχθές Τετάρτη έχασε τον πατέρα του, ενώ τον Φεβρουάριο είχε πεθάνει και η μητέρα του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα agriniopress.gr, ο 49χρονος πατέρας του κοριτσιού πέθανε μέσα στην οικία τους παρουσία της 7χρονης. Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η υπηρεσία ανηλίκων του δήμου Αγρινίου ήρθε σε επαφή με την Εισαγγελία, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία του. Σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένα «δίχτυ προστασίας» για την ανήλικη, ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία και η ασφάλεια της.

Αυτές τις μέρες φιλοξενείται σε ασφαλή χώρο και συνεχίζει τα μαθήματα του μέσω τηλεκπαίδευσης, αφού είναι μαθήτρια της Β΄ Δημοτικού. Παράλληλα, κινούνται διαδικασίες, ώστε να διαμείνει σε έναν χώρο μόνιμα, χωρίς να διαταραχθεί -κατά το δυνατό- η ζωή του. Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο χώρος αυτός θα βρεθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα είναι είτε σε ειδική δομή, είτε σε στενό συγγενικό πρόσωπο του κοριτσιού.