Ξανανοίγει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας 12χρονης πριν από 10 χρόνια

Ξανανοίγει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας 12χρονης πριν από 10 χρόνια

Το άτυχο κορίτσι κάηκε ζωντανό προσπαθώντας να ξεφύγει από τον βιαστή της

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 12χρονης Ζενέιντα Σελιμάι, που το 2011 κάηκε ζωντανή στην προσπάθεια της να ξεφύγει από τα χέρια του βιαστή της, μίλησε στην ΕΡΤ η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου.

Η υπόθεση παρέμεινε στο αρχείο επί μία δεκαετία, ωστόσο η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προφυλακισμένου 59χρονου Ανδριάν Ζέκο τον Δεκέμβριο, που συνελήφθη με τις κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση χωρίς τη συναίνεση του παθόντος και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στην οικογένεια της 12χρονης.

Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε στο διπλανό διαμέρισμα στα Καμίνια με αυτό της οικογένειας Σελιμάι και λίγο διάστημα μετά τον θάνατο της Ζανέιντα έφυγε, με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τη νέα του διεύθυνση. Έτσι, μετά την σύλληψη του και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, οι γονείς αποφάσισαν να κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου ο φάκελος της υπόθεσης ν’ ανοίξει ξανά.