Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενης ηλικιωμένης στην Κρήτη

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενης ηλικιωμένης στην Κρήτη

Ανησυχία για τις παγίδες που κρύβει ο κάμπος της Μεσαράς - Σηκώθηκε drone

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό 87χρονης από τον Πλάτανο Ηρακλείου Κρήτης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Πληροφορίες από την περιοχή τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα cretalive.gr, κάνουν λόγο για μία γυναίκα η οποία ζούσε μόνη της και παρά τα 87 της χρόνια και το σοβαρό πρόβλημα υγείας της (άνοια), ήταν αεικίνητη. Συχνά πηγαινοερχόταν στο διπλανό χωριό, την Πλώρα, απ' όπου μάζευε ξύλα. Απομακρυνόταν δηλαδή από τον τόπο κατοικίας της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατήρ Νικόλαος Τσαγκαράκης, εφημέριος στα Χουστουλιανά και επικεφαλής της ομάδας Σαμαρειτών που συμμετέχουν στις έρευνες, η ηλικιωμένη χθες βράδυ επιστρέφοντας στη γειτονιά της, φαινόταν έντρομη. Σαν κάτι να την απασχολούσε. Εν συνεχεία, τα ίχνη της χάθηκαν.

Εξ όσων γνωρίζει ο πατήρ Νικόλαος Τσαγκαράκης, η ηλικιωμένη συνήθιζε να ντύνεται καλά. Εκείνο που προβληματίζει όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού της, είναι αφενός το ότι συχνά απομακρυνόταν αρκετά από το σπίτι της, αφετέρου το ότι η περιοχή στον κάμπο της Μεσαράς αφορά μία τεράστια έκταση, η οποία κρύβει παγίδες, συνεπώς είναι άκρως επικίνδυνη.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι η 87χρονη να έχει κάνει autostop σε κάποιον διερχόμενο οδηγό. Οι έρευνες συνεχίζονται από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς επιστρατεύτηκε και drone το οποίο βρίσκεται αρκετές ώρες στον αέρα.