Ποινική δίωξη σε βάρος των μελών της σπείρας ναρκωτικών

Ποινική δίωξη σε βάρος των μελών της σπείρας ναρκωτικών

Εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη από τη διακίνηση των ναρκωτικών ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλούνται να δώσουν 21 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση και ιδιαίτερα διακεκριμένη κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.

Οι αρχές έφτασαν στην σύλληψη των κατηγορουμένων μετά από παράλληλη οργανωμένη επιχείρηση σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρμόδια εισαγγελέας άναψε το πράσινο φως για την έκδοση ενταλμάτων σε βάρος και άλλων προσώπων που φέρονται να έπαιξαν ρόλο στη δράση της σπείρας.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ο τρόπος δράσης, οι ειδικές κρύπτες που φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας, οι ποσότητες ναρκωτικών αλλά και τα χρήματα που κατασχέθηκαν παραπέμπουν σε οργάνωση που λειτουργούσε «επαγγελματικά» ενώ εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη από τη διακίνηση των ναρκωτικών ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.