Συνελήφθη ο Πολωνός δολοφόνος του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη

Συνελήφθη ο Πολωνός δολοφόνος του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη

Καταζητούταν από τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά από άδεια

Συνελήφθη στην Καλλιθέα ο 40χρονος Πολωνός ισοβίτης για την δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη στη Μύκονο τον Οκτώβριο του 2010, ο οποίος είχε αποδράσει από τις φυλακές μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Όπως μετάδωσε ο τ/σ ΣΚΑΙ, ο Ντομινίκ Γκρεγκόρκο καταζητούταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κάνοντας χρήση άδειας από τις φυλακές Δομοκού, δεν επέστρεψε ποτέ. Ο Πολωνός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Καλλιθέα, ενώ στην κατοχή του είχε πλαστό διαβατήριο. Μαζί του συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία ένας συμπατριώτης του, ο οποίος επέβαινε στο όχημα.

Ο Γκρεγκόρκο μαζί με την Πολωνή χορεύτρια και σύντροφο του επιχειρηματία, Μαργαρίτα Πιατέκ κατέστρωσαν το σχέδιο δολοφονίας, προκειμένου να ληστέψουν τον 73χρονο επιχειρηματία, από το χρηματοκιβώτιο του οποίου απέσπασαν το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Ο 73χρονος επιχειρηματίας βασανίστηκε απάνθρωπα από τους δράστες, πριν καταλήξει στα χέρια τους.

Ο Δημήτρης Ζουγανέλης ήταν μια από τις θρυλικές μορφές του νησιού της Μυκόνου, επιχειρηματίας με πλούσια δράση στο νησί, προσωπικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση και πολλών μεγαλοεφοπλιστών.