Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

«Θόλωσα, άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες φορές»

Συγκονίζουν οι αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στα Ανώγεια λίγες ώρες μετά τις κηδείες των δύο ανδρών που έπεσαν νεκροί.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, κατά τη δικογραφία o 29χρονος κατηγορούμενος Μ.Κ. είπε στις αρχές ότι στις 2 Μαϊου στις 22.00 το βράδυ, καθόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το πατρικό του σπίτι, όταν ο Γιώργος Ξυλούρης πήγε με το αυτοκίνητό του εκεί και βγαίνοντας αγριεμένος από αυτό, είπε στον 29χρονο ότι ψάχνει τον πατέρα του, τον Λευτέρη Καλομοίρη.

«Όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει μου απάντησε "είναι...(προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τον πατέρα Λ. Καλομοίρη)..." και με έσπρωξε. Τότε εγώ τον χτύπησα με γροθιά στο πρόσωπο».

Και στη συνέχεια αναφέρει «Εκείνη τη στιγμή ο Ξυλούρης απομακρύνθηκε και πήγε στο σπίτι του. Ο Μ.Κ. μπήκε και εκείνος στο σπίτι του και αφου είπε στους γονείς του τι είχε συμβεί, μπήκε στο μπάνιο. Όπως υποστηρίζει στις αρχές ο Μ.Κ., μετά από λίγο άκουσε τη μητέρα του να φωνάζει και έναν πυροβολισμό. Τότε πήγε πήρε το πιστόλι του πατέρα του και βγήκε έξω».

«Όταν βγήκα στον δρόμο είδα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά βρίσκονταν δυο άτομα πεσμένα στο έδαφος, αλλά δεν γνώρισα ποιοι ήταν. Όταν πλησίασα είδα πεσμένους τον πατέρα μου και τον Ξυλούρη που κρατούσε με το χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα του και είδα την τρύπα στο στήθος που είχε».

Τότε, σύμφωνα με την κατάθεσή του, κατάλαβε ότι ο πατέρα του ήταν νεκρός.

«Θόλωσα. Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες φορές. Στη συνέχεια πέταξα το όπλο στον δρόμο, προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου, φωνάζοντας σε βοήθεια».

Έβαλε τον πατέρα του στο αγροτικό του ανθρωπου που φέρεται να τραυματίστηκε καθώς βρισκόταν στο σημείο και τον μετέφερε στο Κ.Υ Ανωγείων. Μάλιστα είπε ότι δεν γνωρίζει πως τραυματίστηκε το τρίτο άτομο, καθώς δεν έστρεψε το όπλο πάνω του.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο 29χρονος είπε ότι ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είχε διαφορές με τον ίδιο αλλά με τον πατέρα του για θέματα κτηματικά τα οποία όμως σύμφωνα με τον θανόντα πατέρα του ήταν ασήμαντα.

Από το σημείο έχουν περισυλλεγεί κάλικες που ανήκουν και στα δυο όπλα. Στον Γιώργο Ξυλούρη βρέθηκαν τρεις βολίδες στο σώμα το διαμέρτημα των οποίων ταίριαζε στο διαμέτρημα του όπλου που παρέδωσε ο κατηγορούμενος. Για τον δε, Μανώλη Καλομοίρη είε οριστεί τεχνικός σύμβουλος - ιατροδικαστή για την ιατροδικαστική έκθεση.

Θυμίζουμε ότι η πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη υποστηρίζει ότι ο γιος τους και θανών, Γιώργος Ξυλούρης δεν σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη.