Προφυλακιστέος ο 43χρονος για το έγκλημα στο Λασίθι – Ένταση στα δικαστήρια

Προφυλακιστέος ο 43χρονος για το έγκλημα στο Λασίθι – Ένταση στα δικαστήρια

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος για το φονικό στον ανακριτή

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα στη Νεάπολη Λασιθίου την προηγούμενη εβδομάδα, με θύμα έναν 73χρονο κτηνοτρόφο και σοβαρά τραυματία τον 45χρονο γιο του.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος χρειάστηκε να φυγαδευτεί από αστυνομικούς, λόγω της έντασης που επικρατούσε έξω από τα Δικαστήρια Νεάπολης, από συγκεντρωμένους συγγενείς του θύματος. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από το φονικό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Κοκοσάλης, σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι μέσα από αυτό το βίντεο που παραδόθηκε στον ανακριτή «αποτυπώνεται η σκηνή του φρικτού και στυγερού εγκλήματος, της ανόητης καπετανιάς και δεν μένει κανένα περιθώριο για περαιτέρω υπερασπιστικούς ελιγμούς. Είναι καταπέλτης το βίντεο. Είναι σκληρό και δύσκολο να ‘'αναγνωστεί'' ψυχολογικά και συναισθηματικά ωστόσο η οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να το παραδώσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το υλικό δείχνει την εκτέλεση από το δράστη με νηφαλιότητα, διαύγεια και ψυχραιμία με την οποία θέλησε να δράσει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου, Γιώργο Στειακάκη, ο 43χρονος που δήλωσε μετανοιωμένος από την στιγμή της παράδοσής του, υποστήριξε ότι εκείνο το απόγευμα έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί στην οικογένεια του θύματος, για μια περίφραξη που είχαν βάλει. Η αντίδραση που συνάντησε, όπως ισχυρίστηκε, ήταν τέτοια που «σταμάτησε το μυαλό του» και έκανε ό,τι έκανε, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την δημοσιοποίηση - όπως είπε- υλικού της ανακριτικής αρχής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...