Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στο σκελετό που βρέθηκε στην Κέρκυρα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στο σκελετό που βρέθηκε στην Κέρκυρα

Ταυτοποιήθηκε η σορός καθώς και τα αίτια θανάτου

Στοιχεία για το θάνατο του ανθρωπίνου σκελετού που βρέθηκε χθες το πρωί από αγρότη στο χωράφι του στην Κάτω Κορακιάνα, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ «από την εξέταση που ακολούθησε, προέκυψαν στοιχεία, ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν αυτόχειρας και απαγχονίστηκε. Υπήρχε ένα κάταγμα, που παρατηρείται σε περιπτώσεις απαγχονισμού στον θυρεοειδή χόνδρο» διευκρίνισε ο ιατροδικαστής. Την ίδια ώρα, δίπλα στον ανθρώπινο σκελετό βρέθηκαν μία θηλιά απαγχονισμού, προσωπικά αντικείμενα και το διαβατήριο ενός 35χρονου άνδρα, αλβανικής καταγωγής, που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αϊβατίδη, οι σωματομετρικές παράμετροι του σκελετού που μελετήθηκαν κατά την ιατροδικαστική εξέταση, ταιριάζουν απολύτως με τα χαρακτηριστικά του 35χρονου αγνοούμενου αλλοδαπού, σε ύψος, σωματότυπο και οδοντοστοιχία, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και η ταυτοποίηση DNA. «Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο αναντίστοιχο της αυτοχειρίας» επεσήμανε στο ΑΠΕ ο ιατροδικαστής.