Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη

Ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

Αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου του 2020 η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οδήγησε στην αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Ο πρόεδρος δήλωσε πως είναι υποχρεωμένος να απέχει αρκετούς μήνες από τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα η δίκη, η οποία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, να αναβληθεί για τις 21 Φεβρουαρίου του 2020 οπότε θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή η ακροαματική διαδικασία.

Στο εδώλιο η πρώην σύζυγος του θύματος η οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια και μια φίλη της που ,σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έφερε σε επαφή την πρώην σύζυγο του ναυτικού με τους ανθρώπους που φέρονται ότι τον δολοφόνησαν και πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Οι δικαστές, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, έκαναν δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης με όρους που υπέβαλε η δεύτερη κατηγορούμενη.

Στη νεαρή γυναίκα επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.