Έλληνες εφοπλιστές: Ζητούν μέτρα από τη διεθνή κοινότητα για τις πειρατικές επιθέσεις

Έλληνες εφοπλιστές: Ζητούν μέτρα από τη διεθνή κοινότητα για τις πειρατικές επιθέσεις

Υπάρχει έντονη ανησυχία

Την έντονη ανησυχία της και τον προβληματισμό της για τη σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τα πρόσφατα περιστατικά ένοπλων πειρατικών επιθέσεων και απαγωγών σε βάρος εμπορικών πλοίων στην περιοχή του Κόλπου της Γουϊνέας εκφράζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Η κατάσταση έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων, ενώ έχει και σοβαρές επιπτώσεις για τη διεθνή ναυτιλία και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου στην περιοχή», αναφέρει η Ένωση.

Για την πρόσφατη απαγωγή μελών του πληρώματος εμπορικού πλοίου που φέρει την ελληνική σημαία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένας Έλληνας, η ΕΕΕ εκφράζει τη βαθιά λύπη και συμπαράστασή της στους οικείους των ναυτικών και ευελπιστεί στην γρήγορη απελευθέρωσή τους.

Όπως τονίζει η Ένωση, «σύσσωμη η διεθνής ναυτιλία έχει εδώ και καιρό, και προσφάτως πάλι, επιστήσει την προσοχή των ιθυνόντων στο πρόβλημα των ενόπλων επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του πλανήτη και έχει καλέσει τη διεθνή κοινότητα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ναυτικών και του θαλάσσιου εμπορίου».

«Η δραστηριοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων έκνομων περιστατικών και την καταστολή της μη ανεκτής αυτής κατάστασης», προσθέτει η ΕΕΕ.