Πειρατεία στο Τόνγκο: Τρίτο 24ωρο χωρίς σημείο ζωής του Έλληνα ναυτικού

Πειρατεία στο Τόνγκο: Τρίτο 24ωρο χωρίς σημείο ζωής του Έλληνα ναυτικού

«Αν δεν πάρουν τηλέφωνο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» αναφέρει με απόγνωση ο πατέρας του 20χρονου

Τρία εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από τη στιγμή που ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός μαζί με άλλα τρία μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου τάνκερ «Elka Aristotle» απήχθη από πειρατές ανοικτά των ακτών του Τόγκο στη Δυτική Αφρική και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο ίχνος ζωής.

Οι γονείς και οι οικείου του δόκιμου μηχανικού περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο προκειμένου να υπάρξει κάποια επικοινωνία από τους πειρατές ώστε να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.

«Αν δεν πάρουν τηλέφωνο οι απαγωγείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είναι η κραυγή απόγνωσης του πατέρα του Έλληνα ναυτικού, που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Φίλος της οικογένειας μάλιστα επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που χρειάζεται να χορηγηθεί στον 20χρονο. Πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση.

Στο δελτίο του Alpha μίλησε επίσης ο καπετάνιος Γιώργος Σκαλίμης, ο οποίος είχε βρεθεί όμηρος στα χέρια πειρατών για 9 μήνες:

«Τουλάχιστον 10-12 βαπόρια ήμασταν εκεί τριγύρω. Σε κάτι κοπριές, μέσα στη βρώμα. Καμιά χούφτα ρύζι, με πέτρες μέσα. Τα δικά μας φαγητά τα πήραν έξω. Είχα εγώ για έξι μήνες. Μέχρι να εξαντλήσουν και την τελευταία ελπίδα τους, δεν πρόκειται να πειράξουν κανέναν, απλά μπορεί να τους φοβερίζουν. Ένα αεροπλάνο έριξε 4 τεράστιες σακούλες γεμάτες δολάρια, μετρητά όλα. Είχαν βάρκες έτοιμες που περίμεναν το χρήμα» ανέφερε ο καπετάνιος, τον οποίον πριν οι απαγωγείς είχαν φωτογραφίσει για να βεβαιωθεί η εταιρεία ότι ο ίδιος ήταν καλά.