Ηλίας Κασιδιάρης: Τι ανέφερε στην απολογία του για τα ναζιστικά σύμβολα και τον Χίτλερ

Ηλίας Κασιδιάρης: Τι ανέφερε στην απολογία του για τα ναζιστικά σύμβολα και τον Χίτλερ

Για «κατασκευασμένες κατηγορίες από πολιτικούς κύκλους» έκανε λόγο ο πρώην  βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Για «κατασκευασμένες κατηγορίες από πολιτικούς κύκλους» έκανε λόγο στην απολογία του ο πρώην  βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να ηγείται εγκληματικής οργάνωσης .

«Ο σκοπός της δίωξης ήταν ξεκάθαρα πολιτικός ανέφερε χαρακτηριστικά και έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε πρωθυπουργό εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είχαν ως "στόχο να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής επειδή έκοβε ψήφους από τη Ν.Δ.».

«Δεν είναι προσωπική άποψη αλλά τεκμηριώνεται από ντοκουμέντα» είπε ενώ αναφέρθηκε σε όσα φέρεται να του λέει ο Τάκης Μπαλτάκος στο γραφείο του στη Βουλή, «ομολογώντας» ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με μοναδικό στόχο να μειωθούν τα ποσοστά τις Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν.

Μιλώντας για την προφυλάκιση του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως στόχος ήταν να μην παράγει πολιτική. «Έπρεπε το κόμμα στο σύνολο του να διωχθεί και να προφυλακιστεί» είπε.

Αναφερόμενος δε στην κατηγορία της οπλοκατοχής τη χαρακτήρισε «πρωτοφανές, αδιανόητο έγκλημα». «Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι με τους οποίους έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση το είπαν. Κατείχα νόμιμη άδεια από ήταν αστυνομία» είπε συμπληρώνοντας πως δεν είναι μυστικό ότι «έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα και τα πολεμικά αθλήματα». Παράλληλα, αρνήθηκε κατηγορηματικά το ρόλο του εκπαιδευτή που του αποδίδεται. «Ουδέποτε εκπαίδευσα σε πολεμικές τέχνες ή όπλα αλλά μόνο στο δημόσιο λόγο» είπε.

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής αρνήθηκε να σχολιάσει άρθρα με αναφορές στον Χίτλερ αλλά και ναζιστικά σύμβολα. «Δεν θα σχολιάσω άρθρα που αποτελούν ιστορική κριτική και κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Ξεκάθαρα είμαι αντίθετος και καταδικάζω οποιαδήποτε πράξη βίας και εγκλήματα πολέμου» ανέφερε και στη συνέχεια συμπλήρωσε «ο πολιτικός μας λόγος, ο δημόσιος λόγος μας είμαι απόλυτα προσαρμοσμένος στα πλαίσια της νομιμότητας...Δεν υπήρχε ρητορική μίσους .. . Δεν υπάρχει καμία σκιά στις ομιλίες μας».

«Δεν θα απολογηθώ για την ιδεολογία του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή είναι το λαϊκό, εθνικιστικό κίνημα. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να το στερήσει κανείς σε κανένα Έλληνα πολίτη», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν κλήθηκε να απαντήσει ποια είναι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,

Γιώργο Ρουπακιά. "Πρώτη φορά τον είδα μέρες μετά στα δελτία ειδήσεων. Δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής ο Ρουπακιας...". υποστήριξε και τόνισε:

"Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο καταδίκασε από την πρώτη στιγμή.... Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες".

Πρόεδρος: Ο Ρουπακιας τι ρόλο έπαιξε ;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη τι έγινε εκείνο το βράδυ .

Πρόεδρος: Πώς εξηγείται ότι μαζί με τον Ρουπακιά ήταν άτομα της Χρυσής Αυγής;

Κατηγορούμενος: Για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ δεν έχω να προβώ σε καμία δήλωση γιατί δεν γνωρίζω την αλήθεια . Όσους είδα στη φυλακή τους ρώτησα, γιατί είχα προσωπικό ενδιαφέρον γιατί καταστράφηκε το κόμμα και η ζωή μου, και είπαν ότι δεν ξέρουν.

Για παράνομη πολιτική σκευωρία έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, έξω από το μέγαρο του Αρείου Πάγου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μίλησε για επικείμενη «τελική δικαίωση» του κόμματος.

«Αναδείξαμε πως η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι μία μεγάλη παράνομη πολιτική σκευωρία. Καταθέσαμε ντοκουμέντα που έγιναν δεκτά ως νόμιμο αποδεικτικό υλικό από το δικαστήριο, όπως το βίντεο Μπαλτάκου και το ηχητικό Σαμαρά» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Οδεύουμε προς την τελική δικαίωση της Χρυσής Αυγής» κατέληξε το στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος, μετά την απολογία για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος

Παρακαλούμε περιμένετε ...