«Το παιχνίδι πήγαινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα…θα μπορούσαν να φύγουν κι άλλα παιδιά»

«Το παιχνίδι πήγαινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα…θα μπορούσαν να φύγουν κι άλλα παιδιά»

Το ξέσπασμα της τραγικής μάνας που έχασε την κόρη της στο Λούνα Παρκ του Αλμυρού

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, έλυσε τη σιωπή της και μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ζητά την τιμωρία των υπευθύνων.

«Ποιος δεν θα θύμωνε; Στη δικιά μου περίπτωση, ποιος δεν θα θύμωνε; Γιατί έφυγε άδικα το παιδί μου. Στη συγκεκριμένη κούρσα θα μπορούσαν να φύγουν κι άλλα παιδιά», αναφέρει η μητέρα της 14χρονης μιλώντας για το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, την 30ή Αυγούστου και συνεχίζει:

«Η ορμή του παιχνιδιού ήταν τόσο δυνατή, πήγαινε τόσο... με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και οι πραγματογνώμονες που το έβαλαν μπροστά, από κάτω ήταν και ζαλίζονταν, όχι να ανέβεις πάνω!».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του δελτίου, από την πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, προκύπτει ότι η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ , ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15, που ήταν δηλωμένο στις Αρχές. Παράλληλα, με βάση τα ευρήματα, η άδεια έπρεπε να είχε δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης (γ.γ. Βιομηχανίας) και όχι από τον δήμο Αλμυρού.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, έστειλε επιστολή στην περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με την ασφαλή λειτουργία και το καθεστώς αδειοδότησης των λούνα παρκ που περιοδεύουν σε εμποροπανηγύρεις σε διάφορες περιοχές τα καλοκαίρια, με αποδέκτες τους δήμους των τεσσάρων νομών, προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοια τραγωδία.

Τα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης οδηγούν την πλευρά της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ να ζητήσει συμπληρωματικό έλεγχο, καθώς όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της, υπάρχουν σημαντικές παραλείψεις.

«Η πραγματογνωμοσύνη δεν έγινε σε καθεστώς πραγματικών συνθηκών. Δηλαδή δεν ήταν έμφορτο. Όταν έχει δύο τόνους, συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ή διαφοροποιείται;», διερωτήθηκε ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, Χρήστος Νάστος.

«Ας έλεγε να μην ανέβουν παιδάκια πάνω, ότι δεν είναι 15 ίππων, ότι είναι 120 ίππων. Να μπαίνουν μεγάλοι μόνο, να μην μπαίνουν παιδάκια και φεύγουν έτσι άδικα», καταλήγει η μητέρα της 14χρονης.