Μαρτυρίες-σοκ για το δυστύχημα με την 13χρονη στον Αλμυρό Βόλου

Μαρτυρίες-σοκ για το δυστύχημα με την 13χρονη στον Αλμυρό Βόλου

Το παιχνίδι την εκσφενδόνισε από ύψος 5 μέτρων και έπεσε με το κεφάλι σε μεταλλική βάση άλλου παιχνιδιού

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την τραγωδία σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του πέφτοντας από μεγάλο ύψος από παιχνίδι.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν το 13χρονο κορίτσι αποφάσισε να ανέβει στο «χαλί», όπως αποκαλείται το παιχνίδι, αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, αλλά και η πυροσβεστική που απεγκλώβισε την άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που ήταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ και μίλησαν στην ΕΡΤ, το συγκεκριμένο δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας. Όσοι ανεβαίνουν, ασφαλίζονται με μία μεταλλική μπάρα, που πέφτει μπροστά τους. Όμως, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών η 13χρονη εκσφενδονίστηκε πάνω από τη μεταλλική μπάρα και προσγειώθηκε στη μεταλλική βάση διπλανού παιχνιδιού.

Μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι συνέβη. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η άτυχη 14χρονη υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που οδήγησαν στον θάνατό της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο. «Παρά τις προσπάθειες, έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος, δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ.

Στον εισαγγελέα η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Στην εισαγγελέα Βόλου και στη συνέχεια στον ανακριτή οδηγείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr. Η γυναίκα που αναδείχτηκε ανάδοχος της εγκατάστασης με πλειοδοτικό διαγωνισμό, συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, κρατήθηκε το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και κατηγορείται για έκθεση σε κίνδυνο ανηλίκου, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, στη θέση του χειριστή του συγκεκριμένου παιχνιδιού δεν ήταν αυτός ο υπάλληλος, που συνήθως το χειριζόταν, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος που βρέθηκε στη θέση αυτή την ώρα του δυστυχήματος, δεν έχει εντοπιστεί.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον πατέρα της 13χρονης

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο τ/σ Ant1, η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι στον πατέρα της 13χρονης. Συγκκεριμένα, ο άτυχος πατέρας είναι οδηγός φορτηγού και πριν από μόλις μία εβδομάδα μετέφερε μέρος του εξοπλισμού, που χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα έχασε το παιδί του στο ίδιο λούνα παρκ.