Τραγωδία στον Αλμυρό: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και αναζήτηση ευθυνών για τον θάνατο της 13χρονης

Τραγωδία στον Αλμυρό: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και αναζήτηση ευθυνών για τον θάνατο της 13χρονης

Προκαταρκτική έρευνα ζήτησε η Εισαγγελία - Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ - Στο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα ο πατέρας

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 13χρονη μαθήτρια Γυμνασίου σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερη αφέθηκε από την εισαγγελέα υπηρεσίας το μεσημέρι του Σαββάτου η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, στην οποία προς το παρόν δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, έως ότου ολοκληρωθεί η προκαταρτική εξέταση. την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές που ήταν χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, καθώς ο Έλληνας που συνήθως το χειριζόταν, απουσίασε για να στήσει άλλο λούνα παρκ, εξαφανίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα και αναζητείται από την Αστυνομία.

Παράλληλα, ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται από την Αστυνομία, καθώς η Εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη, από το χώρο που έχασε τη ζωή της η άτυχη μαθήτρια.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν το 13χρονο κορίτσι αποφάσισε να ανέβει στο «χαλί», όπως αποκαλείται το παιχνίδι, αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, αλλά και η πυροσβεστική που απεγκλώβισε την άτυχη μαθήτρια Γυμνασίου, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η άτυχη 13χρονη υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που οδήγησαν στον θάνατό της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο. «Παρά τις προσπάθειες, έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος, δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ.

Μαρτυρίες-σοκ αυτοπτών μαρτύρων

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο και μίλησαν στην ΕΡΤ. Όπως είπε, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας. Όσοι ανεβαίνουν, ασφαλίζονται με μία μεταλλική μπάρα, που πέφτει μπροστά τους. Όμως, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών η 13χρονη εκσφενδονίστηκε πάνω από τη μεταλλική μπάρα και προσγειώθηκε στη μεταλλική βάση διπλανού παιχνιδιού.

Μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι με την κόρη της, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι συνέβη. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, η απουσία ζώνης, αλλά και το γεγονός ότι το κορίτσι στεκόταν όρθιο, την ώρα που σηκωνόταν ψηλά το παιχνίδι, είχαν μοιραία κατάληξη. Όπως είπε στο magnesianews.gr «εγώ την είδα, ήταν σηκωμένη, είχε τα χέρια απ΄ έξω και χαιρετούσε τον κόσμο. Κάποιοι φίλοι της προφανώς ήταν απ’ έξω. Μετά την είδα να φεύγει από τη θέση της».

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον πατέρα της 13χρονης

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο τ/σ Ant1, η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι στον πατέρα της 13χρονης. Συγκκεριμένα, ο άτυχος πατέρας είναι οδηγός φορτηγού και πριν από μόλις μία εβδομάδα μετέφερε μέρος του εξοπλισμού, που χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα έχασε το παιδί του στο ίδιο λούνα παρκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, ο πατέρας της 13χρονης νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του. Η κατάστασή του κρίνεται σταθερή, αλλά κρίσιμη.