Με παρελθόν σε καταδίωξη ο οδηγός του θανατηφόρου δυστυχήματος στο Αίγιο

Με παρελθόν σε καταδίωξη ο οδηγός του θανατηφόρου δυστυχήματος στο Αίγιο

Τι αναφέρει πραγματογνώμονας για τις συνθήκες του δυστυχήματος και ο συνήγορος του κατηγορουμένου

Ένα νέο στοιχείο έφερε στη δημοσιότητα το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σχετικά με το παρελθόν του οδηγού που προκάλεσε το θάνατο της γιαγιάς και του εγγονιού της στο Αίγιο, παρασύροντάς τους με το αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από το 2016 εκκρεμεί δικαστήριο καθώς ο 25χρονος- τότε- οδηγός δεν σταμάτησε σε αστυνομικό μπλόκο με αποτέλεσμα να γίνει καταδίωξη από δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αυτής.

Επιπλέον, κατά την κατ'οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είχαν βρεθεί ναρκωτικές ουσίες και όπλο που κατείχε παράνομα.

Η υψηλή ταχύτητα πιθανότερο σενάριο για το δυστύχημα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πραγματογνώμονας της Τροχαίας Αιγίου Θωμάς Χονδρος στις ειδήσεις του Alpha:

«Από τα πρώτα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν υψηλή. Το ατύχημα έγινε κάτω από πινακίδα ορίου ταχύτητας 50 χλμ., στην είσοδο του οικισμού. Σημειώθηκε εκτροπή του επιβατικού αυτοκινήτου σε στροφή λόγω της υψηλής ταχύτητας και η παράσυρση επί του πεζοδρομίου της γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της».

Αύριο Πέμπτη θα κατατεθεί η τεχνική έκθεση από τον έλεγχο του οχήματος και μία πρώτη εκτίμηση της ταχύτητάς του.

Ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, όπως γνωστοποίησαν οι δικηγόροι του.

«Ο οδηγός έπεσε στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει»

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας επίσης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, χαρακτήρισε το δυστύχημα ως «αδικαιολόγητο» και συνέχισε λέγοντας: «Η προσπάθεια του 28χρονου να αυτοκτονήσει ήταν ειλικρινής καθώς αμέσως μετά το ατύχημα έπεσε στη θάλασσα. Η μητέρα του για να τον σώσει, κάλεσε την αστυνομία. Ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική είναι γεγονός. Ως σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, έχει ιδιαίτερες ευθύνες. Η οικογένειά του δεν θέλει δικαστικές αντιδικίες και κάνω δημόσια πρόσκληση στην οικογένεια των θυμάτων, να λύσουμε το θέμα -αν δεν μπορούν οι δικοί τους νομικοί εκπρόσωποι- να τους βοηθήσουμε να μην ταλαιπωρηθούν σε δικαστήρια. Δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση εγκατάλειψη, ο οδηγός βρισκόταν λίγο πιο μακριά, στη θάλασσα. Αναμένουμε επίσης τις τοξικολογικές και αιματολογικές έρευνες.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τον Alpha: