Ποινές από τρία έως εννέα χρόνια κάθειρξης με αναστολή για την υπόθεση De Puy

Ποινές από τρία έως εννέα χρόνια κάθειρξης με αναστολή για την υπόθεση De Puy

Γιατροί και στελέχη της εταιρίας κρίθηκαν ένοχοι για υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά

Ποινές από τρία έτη φυλάκιση έως εννέα κάθειρξη, με αναστολή, επιβλήθηκαν στους 13 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών της εταιρίας De Puy.

Η αναγνώριση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη έριξε στα «μαλακά» τους κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ενώ απαλλάχθηκαν, λόγω παραγραφής, από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας άφησε το στίγμα του και σε αυτή την υπόθεση που χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο.

Οι δικαστές επέβαλαν στους κατηγορούμενους γιατρούς, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα. Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι, εκτός από τους γιατρούς, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, στελέχη της βρετανικής εταιρίας, επιχειρηματίες και συνεργάτες της De Puy.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η θυγατρική εταιρία του αμερικανικού κολοσσού Johnson&Johnson φέρεται να υπερκοστολογούσε τα μηχανήματα που εμφανίζεται να προμήθευσε, την περίοδο από το 2000 έως το 2006, σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τουλάχιστον 35%. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να προκάλεσε  ζημία στο ελληνικό δημόσιο άνω 11.500.000 ευρώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...