«Η ζωή με τον πατέρα μου ήταν εφιαλτική, θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα»

«Η ζωή με τον πατέρα μου ήταν εφιαλτική, θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα»

Συγκλονίζει η κατάθεση του 27χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο για την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του

Συγκλόνισε στην κατάθεση της στο δικαστήριο της Πάτρας η μητέρα του πατροκτόνου της Ζακύνθου, του 27χρονου Αλέξη.

Με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε η ίδια και τα παιδιά της, στα χέρια του πρώην συζύγου της. Ο Αλέξης ξέσπασε σε λυγμούς όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Ο γιος μου θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του από έναν πατέρα δυνάστη» ανέφερε. 

«Κάθε φορά που ήθελα να φύγω μου έβαζε το τουφέκι στο πρόσωπο και με απειλούσε Ο Αλέξης μου ελεγε "Μαμά πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα παιδιά (τα ανήλικα ) Είμαστε συνένοχοι"».

Η κυρία Μαρία προσπαθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα να απαντήσει σε όλες τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας και πέφτει  σε αντιφάσεις με τις ημερομηνίες κακοποίησης  των παιδιών της. Ο Αλέξης από την πλευρά του δεν μπορεί  να συγκρατήσει τα δάκρυα του τόσο στην κατάθεση της μητέρας του όσο και της αδερφής του.

Αδελφή Αλέξη: «Κακοποιούσε και εμένα» 

«Το  θύμα κακοποιούσε και εμένα και τον Αλέξη. Μάλιστα του είχε ζητήσει να του βρει γυναίκα και αν δεν έβρισκε να του πάει εμένα» ανέφερε η αδελφή του 27χρονου.

Είχαν καταγγείλει δύο φορές τον πατέρα για την κακοποίηση των παιδιών του

Η κακοποίηση των παιδιών του θύματος από τον ίδιο φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό στη μικρή κοινωνία της Ζακύνθου. Είχαν γίνει δύο ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2010. Η κοινωνική λειτουργός που κατέθεσε σήμερα ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε καμία καταγγελία. Αναγκάστηκε όμως στην πορεία να παραδεχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα

Δίκη Αλέξη: Ένταση μετά την κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού

Συγκινητική ήταν και η κατάθεση του πατριού του Αλέξη που ισχυρίστηκε ότι ο 27χρονος άντεξε πολλά όλα αυτά τα χρόνια από τον πατέρα του.

Η ιστορία του Αλέξη που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Ο Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018, όταν κατάλαβε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την αδερφούλα του μόλις 10 ετών.

«Ο πόνος των 26 ετών όπλισε το χέρι μου» είπε ο Αλέξης στις αρχές όταν τον συνέλαβαν.

Περιέγραψε έναν πατέρα δυνάστη που κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο και τα αδέρφια του, ενώ ξυλοκοπούσε τη μητέρα τους. «Η ζωή μαζί του ήταν εφιαλτική» ισχυρίστηκε. «Θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Ο Αλέξης θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.