Λυκουρέζος: Την στιγμή της σύλληψης έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου

Λυκουρέζος: Την στιγμή της σύλληψης έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου

«Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν»

Για την στιγμή της σύλληψης του για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και για το πως ένιωσε εκείνη την στιγμή μίλησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ανέφερε: «Έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν».

Η διάρκεια της πενθήμερης κράτησής του του φάνηκε «καφκική εμπειρία», όπως λέει στην εφημερίδα, κρίνοντας πως θα μπορούσε, καθώς δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του, να κληθεί σε απολογία, να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υποστηρίζει πως «ήταν παντελώς αδικαιολόγητη με τη δική μου προϊστορία και χωρίς να είμαι ύποπτος φυγής». «Τέτοια δικονομική επιλογή δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει στο παρελθόν» προσθέτει ο γνωστός ποινικολόγος.

Σημειώνει πως παρά τη νομοθετική του κατοχύρωση σε εθνικά και διεθνή κείμενα το τεκμήριο της αθωότητας «πολύ συχνά, δυστυχώς καταπατάται» και πως αυτό συνέβη και στη δική του περίπτωση.

Ο κ. Λυκουρέζος σημειώνει ότι «η εκτελεστική εξουσία είναι αυτή που επιχειρεί την παρεκτροπή της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας. Το φαινόμενο αυτό είναι παλαιό, έχει όμως ενταθεί τελευταία μιας και είναι ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Σχετικά με την αναφορά της Κατερίνας Παπακώστα, χαρακτήρισε «κραυγαλέα άστοχη» την αρχική τοποθέτησή της προσθέτοντας: «Η επιχείρηση αναδίπλωσης επιβεβαιώνει την αστοχία της πρώτης δήλωσης, ως εκ τούτου δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ της ασκηθείσας αγωγής».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας και αφέθηκε ελεύθερος στις 22 Απριλίου, μετά την απολογία του, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ...................????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...