Οι διάλογοι που έπιασε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ και εμπλέκουν τον γνωστό ποινικολόγο

Οι διάλογοι που έπιασε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ και εμπλέκουν τον γνωστό ποινικολόγο

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του δικηγόρου

Αποκαλυπτικούς διαλόγους φαίνεται πως κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ και με βάση αυτούς, προέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου σήμερα το μεσημέρι για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο κοριός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, έχει καταγράψει Αλβανούς κακοποιούς να αναφέρουν το όνομα του γνωστού ποινικολόγου.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της «μαφίας των φυλακών», μιλώντας σε άλλον κακοποιό, του λέει: «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου είχε ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος [σ.σ. είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων]. Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ και να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;». Το ρεπορτάζ αναφέρει πως αυτός ο διάλογος αναφέρεται σε μία «πρόβα» για το τι θα πρέπει να πουν, καθ’ υπόδειξη των δικηγόρων, στη δίκη για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου.

Σε δεύτερο διάλογο που βγαίνει στη δημοσιότητα, αναφέρεται: «Ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, να το πιστέψετε ότι ζήτησα πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη από δύο εκατομμύρια;».

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, η έρευνα του ειδικού εφέτη-ανακριτή έχει προχωρήσει και εκτιμάται πως από αυτήν έχουν προκύψει και άλλα στοιχεία που οδήγησαν τον δικαστικό λειτουργό στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης.

Ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, υποστήριξε πως το ένταλμα στερείται της ελάχιστης αιτιολογίας, διερωτώμενος για ποιον λόγο εκδόθηκε και εκφράζοντας την ελπίδα να μη συνδέεται με πολιτικές σκοπιμότητες ενώ υποστήριξε πως ο πελάτης του αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, δε γνωρίζει τους εμπλεκόμενους σε αυτήν, δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους, και αρνήθηκε ότι υπάρχουν συνομιλίες μαζί τους.

Σημειώνεται ότι ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμα ποινικολόγο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...