Παιδοκτόνοι που πάγωσαν την κοινή γνώμη

Παιδοκτόνοι που πάγωσαν την κοινή γνώμη

4 φορές που ο πατέρας προστάτης της οικογένειας έγινε δολοφόνος με θύμα το παιδί του

Όταν ο κανόνας ανατρέπεται, ο πατέρας από προστάτης και φύλακας – άγγελος της οικογενείας μετατρέπεται σε δολοφόνο και είναι αυτός που αντί να δώσει αγάπη, αφαιρεί τη ζωή των ίδιων του των παιδιών παγώνοντας την κοινή γνώμη.

Αυτό έγινε και την περασμένη Κυριακή, όταν έγινε γνωστό πως ένας 27χρονος πατέρας στο Χαλάνδρι σκότωσε τον 4 χρόνο γιο του με καραμπίνα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η κοινωνία ερχόταν αντιμέτωπη με μια τέτοια τραγωδία όπου ο παραδοσιακός προστάτης της φαμίλιας γίνεται δήμιος και σκορπίζει τον θάνατο.

Τα περιστατικά πολλά και συγκλονιστικά... Ας δούμε όμως τις τέσσερις φορές που η κοινωνία «πάγωσε» με τις φρικιαστικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η πρόσφατη τραγωδία της οδού Τυμφρηστού στο Χαλάνδρι και τα ουρλιαχτά της μάνας

Ο νεαρός πατέρας, πήρε τη ζωή του 4χρονου γιου του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η οικογενειακή τραγωδία ήρθε στο φως όταν η μητέρα του παιδιού έφτασε στο σπίτι της οδού Τυμφρηστού, ανήσυχη που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει ούτε με τον 27χρονο πρώην σύντροφο της (το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση) ούτε με το 4χρονο παιδί της.

Η γυναίκα ανοίγοντας τη πόρτα του σπιτιού ήρθε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα ουρλιαχτά της τρόμαξαν τους γείτονες που έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί.

«Ο Βασιλάκης δεν πόνεσε»

Ο 27χρονος παιδοκτόνος, με ένα σημείωμα που έγραψε στην πρώην σύντροφο του και μητέρα του 4χρονου γιου του, εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

«Δεν μπορώ να αντέξω άλλο αυτή την κατάσταση, δεν έπρεπε να μας είχες αφήσει. Κουράστηκα να είμαι και μάνα και πατέρας. Ιωάννα σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη. Το παιδί δεν κατάλαβε τίποτα, ο Βασιλάκης δεν πόνεσε», έγραφε στο σημείωμα που άφησε ο 27χρονος προτού σκορπίσει τον θάνατο.

Κέρκυρα: Σκότωσε την κόρη του και την έθαψε στην πίσω αυλή

Γενάρης του 2019 και τα ίχνη της 28χρονης κοπέλας από την Κέρκυρα είχαν χαθεί από την Πρωτοχρονιά. Ο σύντροφος της, ανήσυχος δήλωσε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν συγκλόνισαν και τους πιο ψύχραιμους.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της και μετά τις καταθέσεις συγγενών και φίλων, η νεαρή βρέθηκε θαμμένη στην πίσω αυλή του πατρικού σπιτιού της στην περιοχή της Αλεπούς.

Βασικός ύποπτος για τον θάνατο της 28χρονης, θεωρήθηκε από την αρχή, ο πατέρας της καθώς οι δυο τους δεν είχαν καλές σχέσεις και οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί και έντονοι.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο πατέρας δεν ενέκρινε τη σχέση της κόρης του με Αφγανό μετανάστη και αυτό ήταν που πυροδοτούσε τις μεταξύ τους εντάσεις και τον έφερε σε σημείο να σκοτώσει την ίδια του την κόρη.

Ο 52χρονος άντρας μετά από πολύωρη ανάκριση ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει την άτυχη 28χρονη.

«Μπαμπά φεύγω. Σε αγαπώ. Συνέχισε να με χτυπάς»

Οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της 28χρονης συγκλόνισαν τους πάντες. Η 28χρονη, φέρεται να ψέλισε την ώρα που ξεψυχούσε από τα χτυπήματα του πατέρα της: «Μπαμπά φεύγω. Σε αγαπώ. Συνέχισε να με χτυπάς».

Ο 52χρονος παιδοκτόνος στην κατάθεση του σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του πως λειτούργησε μηχανικά και αντανακλαστικά όταν άρπαξε ένα μεταλλικό αντικείμενο και τη χτύπησε οργισμένος στο κεφάλι. Η νεαρή κοπέλα προσπάθησε να διαφύγει από τη μανία του πατέρα της πηδώντας από ένα παράθυρο ύψους δυο μέτρων στην αυλή. Εκείνος όμως την ακολούθησε και συνέχισε να την χτυπά με μανία μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή έξω από το σπίτι που άλλοτε το γέμιζε με τα γέλια της και τα παιχνίδια της. Πανικόβλητος έθαψε το άψυχο κορμάκι της κόρης του στην πίσω αυλή και στη συνέχεια έκαψε τα προσωπικά αντικείμενα της.

Αγία Βαρβάρα: Είχε πετάξει το άψυχο κορμί της 6χρονης κόρης του στα σκουπίδια και την αναζητούσε στην Αστυνομία

Τον Απρίλιο του 2017, ακόμη μια φορά η κοινωνία παρακολουθούσε σοκαρισμένη τα όσα γινόντουσαν γνωστά. Ένα 6χρονο κοριτσάκι είχε εξαφανιστεί και ο 61χρονος πατέρας του το αναζητούσε εναγωνίως.

Το κοριτσάκι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και όπως δήλωσε τότε ο συνταξιούχος αστυνομικός στις Αρχές, φοβόταν ότι το παιδί του είχε πέσει θύμα αρπαγής.

Στην καταγγελία που έκανε, ανέφερε πως βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και ενδεχομένως ξέχασε τα κλειδιά του σπιτιού έξω από την πόρτα και πως το πρωί που ξύπνησε, το σπίτι του ήταν άνω κάτω και το 6χρονο κοριτσάκι του είχε εξαφανιστεί. Στη συνέχεια πήγε την άλλη του κόρη στο σχολείο και κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας όπου και δήλωσε την εξαφάνιση.

Η μητέρα της 6χρονης βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

Οι Αρχές, θεώρησαν ύποπτο τον πατέρα καθώς τα όσα ανέφερε στην καταγγελία του δεν τους έπεισαν. Ύστερα από 12 ώρες ανάκριση, ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τον κάδο απορριμάτων όπου είχε πετάξει τη άψυχο κορμάκι της κορούλας του αφού πρώτα το είχε τυλίξει μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών.

Η αγκαλιά που οδήγησε στον θάνατο την 6χρονη

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο 61χρονος πατέρας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα, υποστήριξε πως θέλησε να αγκαλιάσει την κόρη του και χωρίς να το θέλει, έσφιξε περισσότερο το κορίτσι στην αγκαλιά του, με αποτέλεσμα να το στραγγαλίσει.

Μιχαήλ Βόδα: Τεμάχισε την 4χρονη κόρη του, την έβρασε και την πέταξε στα σκουπίδια

Το μίσος για τη πρώην σύντροφο του φαίνεται πως όπλισε το χέρι του 27χρονου πατέρα να σκοτώσει την 4χρονη κόρη του και το έγκλημα του να καταγραφεί ως το πιο φρικαλέο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια με θύμα ένα παιδί.

Στις 21 Απριλίου 2015 η 4χρονη Άννυ εξαφανίζεται από το σπίτι της στην οδό Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας. Οι τοξικομανείς γονείς της δίνουν κατάθεση στις Αρχές, πέφτουν όμως σε αρκετές αντιφάσεις.

Τα όσα γίνονται γνωστά στη συνέχεια, προκαλούν ανατριχίλα. Ο πατέρας της μικρής Άννυ, γνωστός ως «Σάββας» ομολόγησε το έγκλημα του. Οι λεπτομέρειες που έδωσε στους Αστυνομικούς συγκλονίζουν και τους πιο ψύχραιμους.

Ο παιδοκτόνος, αφού σκότωσε την 4χρονη κόρη του, την τεμάχιζε για μέρες και κάθε μέρα πέταγε τα κομμάτια της σε διαφορετικό κάδο σκουπιδιών ώστε να μην εντοπιστεί ποτέ το παιδί. Κάποια από τα κομμάτια του ίδιου του παιδιού τα έβρασε κιόλας προτού τα πετάξει στα σκουπίδια.