Κάνουν… μπαλάκι τις ευθύνες για το βίντεο-σοκ από τις φυλακές Κορυδαλλού

Κάνουν… μπαλάκι τις ευθύνες για το βίντεο-σοκ από τις φυλακές Κορυδαλλού

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Με αφορμή το βίντεο-σοκ με την εν ψυχρώ δολοφονία μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Βήμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρακίτσος έριξε τις ευθύνες στο υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπαίτιο για την κατάσταση στον Κορυδαλλό», τόνισε με αφορμή το βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή της δολοφονίας του Αλβανού κρατουμένου.

«Είναι εικόνες ντροπής, εικόνες φυλακής που ταιριάζει σε χώρες όπως η Βενεζουέλα ή η Βραζιλία και όχι σε μια ευρωπαϊκή φυλακή» σχολιάζει ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τις φυλακές Κορυδαλλού «μητρόπολη των φυλακών καθώς τα προβλήματα που έχει, διαχέονται στις φυλακές της χώρας».

«Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους συναδέλφους του που φαίνονται στο βίντεο να μην κάνουν τίποτα ενώ βλέπουν κρατούμενους να μαχαιρώνουν τον Αλβανό κρατούμενο, ο κ. Καρακίτσος υποστηρίζει πως «γεννά ερωτήματα η εικόνα τους στο βίντεο, αλλά αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι δεν λείπουν οι υπάλληλοι αλλά ότι λείπει το κράτος» για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι «οι δύο συνάδελφοι έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια».

Όπως τονίζει «και τρεις και τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βάλει σε κάθε πτέρυγα να μην νομίζει η κυβέρνηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα».