Εξώδικο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στον ΣΚΑΙ

Εξώδικο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στον ΣΚΑΙ

Χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ για το σπίτι της απολύτως αναληθές και άκρως συκοφαντικό

Με εξώδικο στον ΣΚΑΙ απάντησε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, που αφορά στο φορολογικό καθεστώς της οικίας της.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζει «ψευδή και συκοφαντικά» όσα αναφέρθηκαν σε βάρος της, ζητώντας μάλιστα την άμεση επανόρθωση από τον ΣΚΑΪ μέσω του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και δημόσια δήλωση συγγνώμης. Σε διαφορετική περίπτωση η κ. Τουλουπάκη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας, με το εξώδικο της, στρέφεται κατά του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, ο οποίος παρουσίασε το επίμαχο θέμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εισαγγελέας υπογραμμίζει, ότι το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της, είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι, για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του, τόσο στη φορολογική της δήλωση, όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες. Η εισαγγελέας διευκρινίζει, ότι για την αγορά καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3), δεν ήταν υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τουλουπάκη στο εξώδικό της αναρωτιέται, τι είδους συμφέροντα εξυπηρετεί η αφιλτράριστη δημοσίευση ενός αδιασταύρωτου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σε βάρος μιας εισαγγελικής λειτουργού, η οποία υπηρετεί στη νευραλγική θέση της προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Τέλος, επισημαίνει ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της, προκειμένου να εξακριβωθούν τα καταγγελλόμενα και να ζητηθούν διευκρινήσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...