Στην αγκαλιά της γυναίκας του ο άντρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Στην αγκαλιά της γυναίκας του ο άντρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Ο αλλοδαπός βγήκε οικειοθελώς από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων

Tέλος δόθηκε μετά από την έντονη αγωνία και αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων στην περιπέτεια του αλλοδαπού που απειλούσε το πρωί της Δευτέρας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο αλλοδαπός πείστηκε μετά από περίπου μία ώρα να κατέβει από το μνημείο στην πλατεία Κορνάρου όπου ανέβηκε και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, αφού είχε λουστεί με βενζίνη.

Με τη βοήθεια σκάλας οι πυροσβέστες βοήθησαν τον αλλοδαπό να κατέβει με ασφάλεια ενώ τον περίμενε η γυναίκα του που βίωσε στιγμές αγωνίας. Ο αλλοδαπός έπεσε ανακουφισμένος στην αγκαλιά της συζύγου και των παιδιών του και στο κέντρο του Ηρακλείου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Τραγική πτυχή της υπόθεσης ήταν ότι ο πατέρας απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των τριών παιδιών του. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε με αγωνία τις κινήσεις του αλλοδαπού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 40χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος βγήκε οικειοθελώς από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων. Μετά από μήνες θέλησε να ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα, ωστόσο είχε λήξει.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και η πυροσβεστική, σε επιφυλακή παρέμενε ασθενοφόρο που βρισκόταν στην πλατεία Κορνάρου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν διαπραγματεύσεις με τον άντρα ώστε να πειστεί να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Στο σημείο κλήθηκε και μεταφραστής που βοήθησε στην επικοινωνία των δύο πλευρών καθώς ο αλλοδαπός μιλούσε αραβικά.

Τελικά ο αλλοδαπός πείστηκε να κατέβει και το θρίλερ είχε αίσιο τέλος.