Τα σχέδια για την αξιοποίηση του Μεγάρου του ΝΑΤ

Τα σχέδια για την αξιοποίηση του Μεγάρου του ΝΑΤ

Το… ξενοδοχείο και το κέντρο δημοσίων υπηρεσιών του Πειραιά

Στην δεξιά πλευρά του Μεγάρου του ΝΑΤ, ενός από τα πλέον ιστορικά κτίρια του Πειραιά, υπάρχει μια μεγάλη αγγελία εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate. Τους τελευταίους μήνες, και μετά από μια σειρά ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας που βγήκαν προς αξιοποίηση από τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας, έχουν υπάρξει αρκετές πληροφορίες αλλά και φήμες για το μέλλον του Μεγάρου του ΝΑΤ.

Καταρχάς, το Μέγαρο ΝΑΤ χωρίζεται ουσιαστικά σε δυο τμήματα, αυτό που ανήκει στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο αλλά και ένα που ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ουσιαστικά, όταν μιλάμε για αξιοποίηση αναφερόμαστε σε αυτό το δεύτερο κομμάτι του κτιρίου.

Τον περασμένο Ιούλιο παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στο τμήμα του κτιρίου που ανήκει στην ΤτΕ, σύμφωνα με ιστοσελίδες του Πειραιά, και πάλι «φούντωσαν» οι συζητήσεις.

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφόρησε ευρέως είναι ότι το τμήμα του Μεγάρου προορίζεται για τουριστική χρήση, δηλαδή να μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο. Ενώ ακόμη ένα σενάριο ήταν πως θα γίνουν εργασίες ανάπλασης και θα διαμορφωθεί ως κτίριο επαγγελματικών γραφείων, με πρώτους στη λίστα των υποψήφιων «ενοικιαστών» τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Όπως είχε γράψει το news.gr τον Οκτώβριο, από πληροφορίες που είχαμε από την δημοτική Αρχή του Πειραιά, είχε υπάρξει και μια πρόταση να μεταστεγαστεί εκεί το Δημαρχείο της πόλης. Ωστόσο, το σχέδιο δεν ευδοκίμησε.

Ο αντιπρόεδρος του ΝΑΤ, κ. Γιώργος Δαούσης, μίλησε στο news.gr για τα σχέδια αυτά. Όπως μας είπε, υπήρξε συζήτηση το ΝΑΤ να αγοράσει και το υπόλοιπο κομμάτι του κτιρίου (αυτό που ανήκει στην ΤτΕ). Ωστόσο το τίμημα είναι αρκετά υψηλό, 12.000.000 – 13.000.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν. Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο για το μέλλον του κτιρίου είναι να διαμορφωθεί ώστε να γίνει ένα μέγαρο δημόσιας διοίκησης που θα στεγάσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Πειραιά ή όσο περισσότερες μπορέσουν να στεγαστούν εκεί.

1
σχόλιο
  1. avatar Παύλος Τριανταφύλλου

    Αυτό που λέει ο κ. Δαούσης και ίσως έχει μεταφερθεί διαφορετικά στο NEWS.GR, αφορά το τμήμα που ανήκει στο ΝΑΤ.Να γίνει κέντρο των υπηρεσιών, των Ασφαλιστικών Ταμείων του Πειραιά.Αυτά,δικό μου σχόλιο, με κάθε επιφύλαξη, μια και το κτίριο ασφυκτιά από το ήδη υπάρχον προσωπικό του ΝΑΤ.
    Παύλος Τριανταφύλλου
    Αρχιτέκτων μηχανικός
    Εργαζόμενος στο ΝΑΤ

Παρακαλούμε περιμένετε ...