Σε αυτά τα δημόσια κτίρια – φαντάσματα δίνει το υπουργείο το «φιλί της ζωής»

Σε αυτά τα δημόσια κτίρια – φαντάσματα δίνει το υπουργείο το «φιλί της ζωής»

Κτίρια που μέχρι σήμερα είναι στην αδράνεια ανοίγουν προκειμένου να αξιοποιηθούν

Το λουκέτο σπάει το υπουργείο Εργασίας σε τρία κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να τα επαναφέρει στη… ζωή και να χρησιμοποιηθούν ξανά, προσφέροντας βέβαια και τα δέοντα στα δημόσια ταμεία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», το υπουργείο Εργασίας δίνει προς αξιοποίηση τα τρία αυτά κτίρια αναζητώντας τους επίδοξους «επενδυτές» που θέλουν να τα αξιοποιήσουν, κυρίως εμπορικά.

Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του κράτους.

Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί και με άλλα κτίρια στο παρελθόν και, σύμφωνα με το υπουργείο, υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον από νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και ενδιαφερόμενους ιδιώτες για τα ακίνητα αυτά ώστε πολλές φορές να δοθεί παράταση στις διορίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, που είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018, είχαν διατεθεί αντίστοιχα 34 κτίρια που ανήκουν στην κρατική περιουσία συνολικής επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ. πρόκειται για αυτοτελή κτίρια, ορόφους, διαμερίσματα και καταστήματα, για τα οποία είχαν υποβληθεί 36 προτάσεις ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.