Το νέο Αudi RS6 Avant

Το νέο RS6 είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερο, αλλά και αποδοτικότερο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ οι επιδόσεις του είναι και πάλι βελτιωμένες: Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 3,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα., χάρη στον κινητήρα 4 λίτρων με δύο τούρμπο. Ο V8 αποδίδει 560 ίππους/5.700-6.700 σ.α.λ. και 700 Nm ροπής διαθέσιμα σταθερά μεταξύ 1.750 και 5.500 σ.α.λ., παρουσιάζοντας μέση κατανάλωση μόλις 9,8 λίτρων/100 χλμ.

Παρά τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, το νέο RS6 παραμένει ένα σπορ αυτοκίνητο ικανό να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αφού εφοδιάζεται με μια ειδικά εξελιγμένη αερανάρτηση η οποία μπορεί να μεταβάλει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χλστ. Σε συνδυασμό με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση των αμορτισέρ η ανάρτηση του RS6 προσαρμόζεται σε κάθε οδική συνθήκη, αλλά και στο στιλ οδήγησης κάθε οδηγού. Εναλλακτικά διατίθεται η περισσότερο σπορ ανάρτηση με ελατήρια και ρυθμιζόμενα, σε τρεις θέσεις, αμορτισέρ, τα οποία, μάλιστα, είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους διαγώνια, έτσι ώστε να περιορίζονται οι κλίσεις του αμαξώματος.

Ο κινητήρας άμεσου ψεκασμού διαθέτει δύο τούρμπο διπλών αυλών (twin-scroll) και συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο tiptronic με βελτιωμένους χρόνους αλλαγής σχέσεων, που μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω μπλοκέ διαφορικού Για την επιβράδυνση φροντίζουν δισκόφρενα διαμέτρου 390 χλστ., ενώ προαιρετικά διατίθενται και κεραμικές δισκόπλακες 420 χλστ.

Σχετικά Tags
Audi