Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, η Σλοβακία όχι…

Το καθήκον της και τίποτα παραπάνω έπραξε η εθνική μας ομάδα κόντρα στη Λετονία, παίρνοντας μία “επαγγελματική” νίκη με σκορ 1-0 και παραμένοντας ζωντανή στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του 5ου ομίλου, που οδηγεί κατευθείαν στη Βραζιλία.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, χάνοντας τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου στο 14' (κεφαλιά εξ επαφής που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κολίνκο), με τον Σαμαρά στο 19' (διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο άουτ) και τον Τοροσίδη στο 26' (κεφαλιά-ψαράκι μετά από σέντρα του Νίνη που έφυγε άουτ).

Ωστόσο, το γκολ ήρθε τελικά στο 58', όταν ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή κάθετη πάσα του Σαμαρά  και πλάσαρε με περίεργο τρόπο, στέλνοντας την μπάλα βασανιστικά αργά στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κολίνκο.

Οι Λετονοί ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια, προσπαθώντας να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν τα κατάφεραν και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Το κακό για την εθνική μας είναι ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κατσουράνης, ο οποίος θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι με τη Σλοβακία.

Και μπορεί η εθνική μας ομάδα να έκανε το καθήκον της, δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο όμως και για τη Σλοβακία, που ηττήθηκε εντός έδρας από τη Βοσνία με σκορ 1-2, αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1-0, κι έτσι οι Βόσνιοι παραμένουν πρώτοι στην κατάταξη του ομίλου, αν και είναι ισόβαθμοι με την εθνική μας ομάδα. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι η Ελλάδα εξασφάλισε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση του ομίλου, καθώς η Σλοβακία έμεινε πολύ πίσω με τη σημερινή της ήττα.

Πλέον, έμειναν δύο αγώνες για το τέλος των προκριματικών. Η εθνική μας θα παίξει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της, με Σλοβακία (11 Οκτωβρίου) και Λιχτενστάιν (15 Οκτωβρίου) και θα πρέπει να κάνει το 2/2 για να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, περιμένοντας παράλληλα ένα “στραβοπάτημα” της Βοσνίας, όχι τόσο κόντρα στο Λιχτενστάιν (11 Οκτωβρίου), όσο στη Λιθουανία (15 Οκτωβρίου).