Τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος ενόψει Βοσνίας

Αλλαγές ετοιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός στην ενδεκάδα της εθνικής

Προβληματίζεται ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγώνα της Παρασκευής με αντίπαλο τη Βοσνία στο Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης.

Η θέση του δεύτερου κεντρικού αμυντικού, πλάι δηλαδή στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει ανεμοβλογιά και έχει τεθεί εκτός αποστολής. Οι καλές εμφανίσεις του Στέλιου Μαλεζά με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ στη Bundesliga τον καθιστούν φαβορί να πάρει θέση στην άμυνα και να μαρκάρει έναν εκ των Τζέκο, Μισίμοβιτς.

Τα σχέδια για τους τέσσερις της άμυνας

Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Ορέστης Καρνέζης. Αριστερά ο Νίκος Σπυρόπουλος που έπαιξε και με Λετονία, Λιθουανία θα ξεκινήσει ξανά ελλείψει Χολέμπας. O Γιώργος Τζαβέλλας είναι τελικά ΟΚ και προπονήθηκε σήμερα κανονικά αλλά πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο.

Στα δεξιά της άμυνας, ο Σάντος ανησυχεί για την κατάσταση ετοιμότητας του Βασίλη Τοροσίδη, που γυμνάστηκε μόνος του και έχει ήδη προετοιμαστεί για τη λύση που ακούει στο όνομα Λουκάς Βύντρα.

Κέντρο, επίθεση και ο ρέκορντμαν Καραγκούνης

Στον άξονα δοκίμασε το δίδυμο Κατσουράνη - Τζιόλη παρότι ο πρώτος επί του παρόντος έχει μείνει χωρίς ομάδα.  Δείχνει μάλιστα να εμπιστεύεται πολύ και τον Τζιόλη αυτή τη φορά. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Νίνης και αριστερά είτε ο Φορτούνης, είτε ο Σαμαράς.

Ο Σαλπιγγίδης και ο Μήτρογλου -έχει πλεονέκτημα έναντι του Γκέκα- δείχνουν να έχουν σίγουρη θέση στην ενδεκάδα.

Στο μεταξύ, θέση διεκδικούν και ο Μανιάτης, αν μείνει εκτός ένας εκ των Νίνη, Φορτούνη, Τζιόλη και φυσικά ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος, εάν αγωνιστεί, θα γίνει ρέκορντμαν συμμετοχών για την εθνική Ελλάδος με 121 συμμετοχές, ξεπερνώντας κατά μία τον Θοδωρή Ζαγοράκη.