Σόου Σαμαρά και πρόκριση Σέλτικ

Ένα καταπληκτικό σόου έστησε στο Σέλτικ Παρκ της Γλασκώβης ο Γιώργος Σαμαράς και πήρε από το χέρι τους Καθολικούς και τους οδήγησε στους 16 του Champions League.

Η Σέλτικ κέρδισε 2-1 τη Σπαρτάκ Μόσχας στη Σκωτία και εκτόπισε τη Μπενφίκα από τη δεύτερη θέση, την οποία οι δύο ομάδες μοιράζονταν πριν την έναρξη του αγώνα. Η ισοπαλία με σκορ 0-0 που απέσπασαν οι Αετοί στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα δεν κατέστη αρκετή για να τους χαρίσει την πρόκριση.

Από την άλλη όμως, η Σέλτικ είχε έναν φανταστικό Γιώργο Σαμαρά να της κρατά σφικτά το χέρι. Η κάθετη πάσα-έμπνευση στον Χούπερ για το 1-0 στο 21' θύμησε κάτι από... Ντόνετσκ, όταν η μπαλιά του είχε βρει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη κι εκείνος είχε στείλει την εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής του 2010. Ο Χούπερ εκμεταλλεύτηκε άψογα την άριστη ασίστ του συμπαίκτη του.

Ο Γιώργος Σαμαράς υπήρξε φόβητρο για τους αμυντικούς της Σπαρτάκ Μόσχας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έχασε κι άλλες ευκαιρίες με σουτ εκτός περιοχής και δύο κεφαλιές. Χαρακτηριστικότερη όλων ήταν η φάση του 51ου λεπτού όταν με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής βρήκε το δοκάρι έπειτα από σέντρα του Λόύστιγκ.

Στο 81' ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι από τον Σούχι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κόμονς για το 2-1. Ο Έλληνας επιθετικός δε σταμάτησε να χάνει ευκαιρίες ακόμα και στις καθυστερήσεις, όταν προσπάθησε και πάλι να απειλήσει τον Σεργκέι Πεσιάκοφ με σουτ από τα πλάγια.

Από τους ακρογωνιαίους λίθους της πρόκρισης της Σέλτικ στην ερχόμενη φάση ήταν ο Γιώργος Σαμαράς.