Την πρωτιά η Παρί, στο Europa League η Ζενίτ

Στο πάρκο των Πριγκήπων στο Παρίσι παίχθηκε το βράδυ της Τρίτης η πρώτη θέση του πρώτου ομίλου του Champions League. Η νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν, παίζοντας φαντεζί επιθετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, κατάφερε και επιβλήθηκε με 2-1 της Πόρτο και της πήρε την πρωτιά χάρη σε γκολ των Τιάγκο Σίλβα (29') και Εζεκιέλ Λαβέτσι (69'), παρά τη γρήγορη ισοφάριση του Τζάκσον Μαρτίνεζ (33').

Στον έτερο αγώνα του ομίλου, μεταξύ Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ντιναμό Κιέβου στην κροατική πρωτεύουσα, έκανε πρεμιέρα το... χιόνι στη φετινή διοργάνωση. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο παγωμένο και χιονισμένο τερέν του Μάξιμιρ.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη των ερυθρολεύκων επί της Άρσεναλ στο Φάληρο, η Σάλκε δε χρειαζόταν τη νίκη στη Γαλλία επί της Μονπελιέ και έμεινε στο 1-1 με την ομάδα του Ρενέ Ζιράρ, η οποία στρέφεται πλέον στις εγχώριές της υποχρεώσεις.

Το ίδιο ισχύει και για την απογοήτευση της φετινής διοργάνωσης, η οποία ακούει στο όνομα Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πολίτες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Champions League της σεζόν 2012-13 χωρίς νίκη και έκλεισαν την αυλαία με το κεφάλι σκυμμένο και νέα ήττα με σκορ 1-0 στο Βεστφάλεν από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης "πυροβολούσε χωρίς αλεξίσφαιρο" τον Άγιαξ για να ολοκληρώσει την επιβλητική της εμφάνιση με νίκη με 4-1 με new entry τον 25χρονο Χοσέ Μαρία Καγιεχόν, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα.

Στον τρίτο όμιλο, το γκολ του Πορτογάλου Ντάνι έφτασε και περίσσεψε για να δώσει την πρόκριση στο Europa League στη ρωσική Ζενίτ έναντι της Άντερλεχτ, την ώρα που οι Βέλγοι χάριζαν απλόχερα θέαμα στην Ανδαλουσία, παρέα με τη νικήτρια του ομίλου, Μάλαγα με πρωταγωνιστή τον Ντούντα.

Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:

1ος όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ντιναμό Κιέβου 0-1

(45+1' Γιαρμολένκο)

Παρί Σεν Ζερμέν - Πόρτο 2-1

(29' Τιάγκο Σίλβα, 61' Λαβέτσι - 33' Τζάκσον Μαρτίνεζ)

2ος όμιλος

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1

(65' Μανιάτης, 73' Μήτρογλου - 38' Ροζίτσκι)

Μονπελιέ - Σάλκε 1-1

(59' Ερέρα - 56' Χέβεντες)

3ος όμιλος

Μίλαν - Ζενίτ 0-1

(35' Ντάνι)

Μάλαγα - Άντερλεχτ 2-2

(45', 61' Ντούντα - 50' Γιοβάνοβιτς, 89' Μποκανί)

4ος όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 4-1

(13' Κριστιάνο Ρονάλντο, 28', 89' Καγεχόν, 49' Κακά - 59' Μπουρίχτερ)

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

(57' Ζίμπερ)