Αντιμέτωπη με πιθανό αποκλεισμό η πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ο άγραφος κανόνας από καταβολής Champions League να μη διατηρεί τα σκήπτρα του ο προηγούμενος κάτοχος του τροπαίου τείνει να επιβεβαιωθεί και φέτος νωρίτερα από ποτέ. Πράγματι, ο αποκλεισμός της Τσέλσι από τη συνέχεια του φετινού Champions League μοιάζει πολύ πιθανός. Εκτός κι ο Ράφα Μπενίτεθ κάνει τα... μαγικά του το βράδυ της Τετάρτης και η Γιουβέντους ηττηθεί στο Ντόνετσκ από την πρωτοπόρο του πέμπτου ομίλου της διοργάνωσης, Σαχτάρ.

Δεν εξαρτάται, συνεπώς, από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι η συνέχιση της ευρωπαϊκής τους πορείας στο θεσμό. Αν αποκλειστούν, θα είναι η πρώτη κάτοχος που αποκλείεται τόσο νωρίς στο δρόμο προς τον τελικό. Αν τελικά τα καταφέρουν, θα συνεχίσουν στο ρυθμό των περσινών ανατροπών, όταν και σήκωσαν την κούπα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τα δεδομένα.

Αν συνεχίσουν στο Champions League, θα το πράξουν ως δεύτεροι του ομίλου και αναμένεται να κονταροχτυπηθούν με μία εκ των Παρί Σεν Ζερμέν, Σάλκε, Μάλαγα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου ή Βαλένθια. Αν... υποβιβαστούν στο Europa League, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πρόκληση να σώσουν τη χρονιά με την κατάκτηση εκείνου του τροπαίου, κάτι που, αν καταφέρουν, θα γίνει πάλι για πρώτη φορά στην ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση, η Τσέλσι χρειάζεται τη νίκη επί της πρωταθλήτριας Δανίας, Νόρντζελαντ στο Στάμφορντ Μπριτζ του Λονδίνου. Για λόγους τόσο βαθμολογικούς, όσο και ψυχολογικούς. Ο Ράφα Μπενίτεθ χρειάζεται την πρώτη του νίκη με τους μπλε, όχι τόσο για να επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές του -θα γίνει κι αυτό, αλλά περισσότερο για να εμπνεύσει πάλι την ελπίδα και να επανοικοδομήσει -με πολύ κόπο- το χαρακτήρα νικητή στην ομάδα.