Στους 32 του Europa League με όλα τα εφόδια

Με θετικό μάτι κοιτούν την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Η πρόκριση στο Europa League ήρθε με νίκη ψυχολογίας με σκορ 2-1 επί της Άρσεναλ. Η ανατροπή του σκορ και κυρίως η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου γέμισαν αισιοδοξία τους ερυθρόλευκους οπαδούς που το βράδυ της Τρίτης στο Γ. Καραϊσκάκης, αμέσως μετά το γκολ του Μήτρογλου στο 73', ζητούσαν νίκη επί του "αιώνιου αντιπάλου" Παναθηναϊκού την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

"Έδειξε" πλάνα για το ντέρμπι ο Ζαρντίμ

Πράγματι, οι παίκτες του Ζαρντίμ αυτό σκέφτονται. Εν πολλοίς και ο ίδιος ο Πορτογάλος είχε εκεί το μυαλό του όταν ξεκούραζε τον Τζαμέλ Αμπντούν και όταν έβαλε μόλις για ένα δεκάλεπτο τον Ιμπαγάσα. Από εκεί και πέρα, έτσι όπως "ανέβηκε" η απόδοση του Ολυμπιακού με τον Νταβίντ Φουστέρ στην ενδεκάδα, σίγουρα ο Ζαρντίμ τον σκέφτεται για το αρχικό σχήμα κόντρα στο τριφύλλι.

Στον Ολυμπιακό έχουν μια ακόμη έννοια, αυτή της κλήρωσης του Europa League. Η ομάδα πηγαίνει στην κλήρωση αυτή με το 1.000.000 ευρώ στο τσεπάκι της (από τη νίκη κόντρα στους Λονδρέζους και την οριστική κατάληψη της τρίτης θέσης) και με την τοποθέτηση στους θεωρητικά ισχυρούς της διοργάνωσης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην κλήρωση της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου είναι: Μπορούσια Γκλάντμπαχ, Νάπολι, Ίντερ, Σπάρτα Πράγας, Μπάγερ Λεβερκούζεν (σίγουρα δεύτερες στους ομίλους του Europa League), Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (σίγουρα χειρότερες τρίτες στους ομίλους του Champions League), μία εκ των Μπενφίκα ή Σέλτικ, ή μία εκ των Γαλατασαράι ή Κλουζ ή η Ζενίτ. Επίσης, Ατλέτικο Μαδρίτης ή Βικτόρια Πλζεν, Λίβερπουλ ή Ανζί, Μπορντό ή Νιουκάστλ, Βασιλεία ή Βιντεότον. Στις πιθανές αντιπάλους θα συμπεριληφθεί και η Τότεναμ, εκτός κι αν αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό.

Δε διαλέγουν αντίπαλο, σκέφτονται τον ΠΑΟ

Μέσα στην ευφορία της Τρίτης, στον Ολυμπιακό δεν εκδηλώνουν προτίμηση σε αντίπαλο. Αυτό που γνωρίζουν σίγουρα είναι ότι στο Γ. Καραϊσκάκης θα δώσουν σίγουρα τη ρεβάνς του γύρου των 32 την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Δεδομένων των συνθηκών, λοιπόν, την καλύτερη -και πιο συμπυκνωμένη- δήλωση την έκανε ο -σκόρερ ξανά- Κώστας Μήτρογλου: "Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League. Τώρα θα στραφούμε στο Europa League αλλά πρώτα θα σκεφτούμε τον Παναθηναϊκό", δήλωσε.