“Φτιάχνει” πνεύμα νικητή ο Παναθηναϊκός

Η χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ δεν ήταν εφάμιλλη εκείνης με τον ΠΑΟΚ πριν από πέντε ημέρες. Πλην όμως, χάρισε στους πράσινους την πρώτη τους νίκη στο δέκατο όμιλο του Europa League.

Ανοικτή πληγή το πρόβλημα στο σκοράρισμα

Θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κερδίζει στη συνέχεια της σεζόν παιχνίδια στα οποία δε θα είναι τόσο καλός; Η απάντηση είναι ότι δε θα μπορέσει σίγουρα, αν δε μάθει να σκοράρει. Η φάση... απομάκρυνσης της μπάλας από τον Τοτσέ σε κενή εστία θύμησε Χέλγκι Σίγκουρτσον με αντίπαλο τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο ίδιο γήπεδο στους οπαδούς του τριφυλλιού.

Κι αν οι νεώτεροι δυσκολεύονται να το θυμηθούν, το χαμένο πέναλτι του Βίκτορ Βιτόλο δείχνει του λόγου το αληθές: ο φετινός Παναθηναϊκός, τώρα που νοικοκυρεύεται, αναδύει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Στο τέλος της ημέρας, ασφαλώς, η νίκη ήρθε, έστω και δύσκολα, με 1-0 κόντρα στη Μάριμπορ που απέδειξε ότι είναι αξιοσέβαστη ομάδα, αλλά πάντως δε δικαιολόγησε την νίκη με 3-0 στον πρώτο αγώνα στη Σλοβενία.

Όλα για όλα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, μόνο του το γεγονός ότι η πρόκριση στη φάση των 32 του Europa League θα διεκδικηθεί σε 90 λεπτά αγώνα κόντρα στην Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, αποτελεί επιτυχία για μια σεζόν που έχει πάψει να θεωρείται χαμένη, καθώς διαφαίνεται ακτίνα ηλίου στο βάθος του τούνελ.

Οι περισσότεροι στον Παναθηναϊκό ασχολήθηκαν με τα σενάρια πρόκρισης -δείγμα και του ενθουσιασμού που διακατέχει στην ομάδα- και λίγο τους απασχόλησε ο τραυματισμός του Κουίνσι, ο οποίος θα χάσει την αναμέτρηση με τον Πλατανιά στα Χανιά την Κυριακή.

Ο στόχος του Κυπέλλου είναι εφικτός

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στην τελευταία συνέντευξή του στον πάγκο του τριφυλλιού, είχε δηλώσει ότι στόχος της ομάδας για φέτος είναι το Κύπελλο Ελλάδος. Το ίδιο δήλωνε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, πριν ακόμη απομακρύνει τον Πορτογάλο από την τεχνική ηγεσία.

Οι δηλώσεις αυτές αποδοκιμάστηκαν, καθώς μοιάζουν μέσα στο μυαλό όσων ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό με "χαμηλωμένο πήχυ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, όσων τις αποδοκίμαζαν, ήταν ότι ούτε οι ίδιοι τις πίστευαν. Με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο έχουν αρχίσει να τις πιστεύουν.

Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να έχει έναν σαφή στόχο για τη σεζόν, ακόμη κι αν στο Λονδίνο στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League δεν τα καταφέρει.