Θέλει να κάνει επιθετικό τον Παναθηναϊκό ο Ρότσα

Θέλει να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Επόμενος στόχος του τριφυλλιού, μετά την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, είναι ο καθορισμός αγωνιστικής φιλοσοφίας. Η συγκυρία των δύο συνεχόμενων αγώνων εντός έδρας με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ επιτρέπει τις βλέψεις για επιθετικό παιχνίδι εκ μέρους των πράσινων.

"Το πρώτο μου μέλημα είναι να βελτιώσω την εικόνα. Την Κυριακή σας είπα ότι η ομάδα βελτιώθηκε και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, έφυγε χαμογελαστός. Αυτό έχει σημασία. Και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα παιχνίδια αυτά για ένα βήμα προς το καλύτερο, είναι θετικό. Ξέρουμε τη βαθμολογική μας κατάσταση, αλλά μας ενδιαφέρει να βελτιωνόμαστε, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια έως τις 19 Δεκεμβρίου", δήλωσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα στο Europa League με τους Σλοβένους.

"Είμαστε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, με πλούσια ιστορία, αυτό που θέλει ο κόσμος και εμείς, είναι να δείξουμε μία ελκυστική ομάδα, που έχει την πρωτοβουλία, που ικανοποιεί τον κόσμο και θα φέρνει αποτελέσματα. Ελπίζω βήμα-βήμα και σιγά-σιγά, να πάμε στο σημείο που θέλουμε", πρόσθεσε ο Αργεντινός τεχνικός-"στρατιώτης" του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Μάριμπορ εντός και Τότεναμ εκτός και ταυτόχρονα, ήττα των "πετεινών" από τη Λάτσιο στη Ρώμη.

Και μόνο η ανάλυση των σεναρίων πρόκρισης είναι ενδεικτική της αλλαγής κλίματος στον Παναθηναϊκός. Ο Ρότσα δηλώνει ότι δε θα αλλάξει σύστημα, αλλά είναι εμφανές ότι επιχειρεί να πολλαπλασιάσει τις τελικές προσπάθειες που ολοκληρώνει το τριφύλλι.

Στα αγωνιστικά, ο Χάρης Μαυρίας και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελούν τον πονοκέφαλο του Ρότσα, ενώ γνωστές είναι οι απώλειες των Μπουμσόνγκ, Πίντο και Σο.

Οι Σλοβένοι, πάντως, έχουν έρθει στην Ελλάδα με βλέψεις για νίκη. ο 21χρονος επιθετικός της Μάριμπορ, Ρόμπερτ Μπέριτς δηλώνει: "Έχουμε καλές πιθανότητες στο ΟΑΚΑ".