Η παρουσία της Ελλάδας στη Βραζιλία σε τρεις λέξεις

Με ποιες τρεις λέξεις θα χαρακτηρίζατε την παρουσία της εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας;

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έχει την απάντηση! Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, στα γήπεδα στη χώρα του καφέ, ήταν "αμυντικοί", "προσεκτικοί" και "πεισματάρηδες".

Με αυτή τη σειρά!

Εξηγούμαστε: Το Πανεπιστήμιο αναζήτησε όλα τα δημοσιεύματα -στην αγγλική γλώσσα- σε ιστοσελίδες και εφημερίδες για τις 32 εθνικές ομάδες που συμμετείχαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και βρήκε τις τρεις δημοφιλέστερες λέξεις σε κάθε περιγραφή αγώνα για καθεμία από τις 32 φιναλίστ.

Οι αμυντικοί, προσεκτικοί και πεισματάρηδες Έλληνες έφτασαν μέχρι τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και αντίστοιχα, οι πρωταθλητές Κόσμου, Γερμανοί ήταν δυναμικοί, προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι.

Οι διοργανωτές Βραζιλιάνοι ήταν συναισθηματικοί, δημοφιλής και απελπισμένοι, επίθετα που δεν έχουν και τόση σχέση με το ποδόσφαιρο και με την παρουσία τους εντός του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι... φλεγματικοί Άγγλοι έδωσαν ως δημοφιλέστερη λέξη το "συναρπαστικοί (exciting)" για τη δική τους ομάδα και αυτό έχει να κάνει τη φύση της έρευνας που εξέταζε τα δημοσιεύματα στην αγγλική γλώσσα, καθώς οι Άγγλοι δημοσιογράφοι ίσως να μην ήταν και τόσο... αντικειμενικοί με τα Λιοντάρια.

Για την Ουρουγουάη η πιο συνηθισμένη λέξη ήταν το "δάγκωμα" και πιστεύω ότι όλοι καταλάβατε ότι αναφερόταν στον Λουίς Σουάρεζ.

Ας δούμε αναλυτικά τις τρεις δημοφιλέστερες -και πλέον χρησιμοποιημένες λέξεις- για τους 32 φιναλίστ: