Κατσουράνης: Δεν κρατάω κακία για την κριτική στο Facebook

Για την κριτική την οποία δέχτηκε στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, μίλησε ο διεθνής Κώστας Κατσουράνης σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στο Ράδιο 'Θεσσαλονίκη'.

Ο παίκτης της Εθνικής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς και για την επόμενη ημέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και το πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να αγωνίζεται στο εξωτερικό με τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Διαβάστε όσα είπε στο Ράδιο 'Θεσσαλονίκη': 

Για τον απολογισμό του Μουντιάλ: «Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό τουρνουά. Η ομάδα μεγάλωσε πάρα πολύ. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια δέθηκε ακόμα πιο πολύ από τον κόσμο. ο εισπράξαμε χθες κατά την άφιξή μας. Τα νέα παιδιά απέκτησαν μεγάλες εμπειρίες. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία και στεναχωρηθήκαμε πολύ κι αυτό εισέπραξα από όλους τους συμπαίκτες μου. 

Πιστεύω ότι ήμασταν μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά και αξίζαμε περισσότερο μέλλον στο τουρνουά και η ομάδα φορμαριζόταν όλο και πιο πολύ. Αν είχαμε την τύχη και περνούσαμε θα μπορούσαμε να περάσουμε και άλλο γύρο και να γράψουμε ξανά ιστορία. 

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αλλάζουν τα συναισθήματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά της Κόστα Ρίκα δεν έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Αν ήμασταν στη θέση τους και παίζαμε από το 66’ με δέκα και κερδίζαμε στο πέναλτι θα πανηγυρίζαμε σαν τρελοί. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος». 

Για το πρώτο ματς με την Κολομβία: «Δεχτήκαμε πολύ νωρίς ένα γκολ με κόντρες και παρ’ όλα αυτά πήραμε τον έλεγχο του αγώνα και κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Και αν κοιτάξουμε την ομάδα της Κολομβίας ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού». 

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κάποιον σταρ: «Δεν έχουμε κάποιον παίκτη ο οποίος ατομικά θα κάνει τη διαφορά. Έχουμε όμως παίκτες που πάνε στο ένας εναντίον ενός και ξεχώρισαν. Ο Λάζαρος πήγε πολύ καλά, ο Φετφατζίδης είναι τέτοιος παίκτης. Αυτά τα παιδιά παίρνοντας εμπειρίες στην ομάδα τους θα μπορούν να γίνονται όλο και πιο καλοί». 

Για το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, Μανωλά-Παπασταθόπουλου: «Είχαμε ίσως από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στο τουρνουά. Είναι γρήγοροι, αλτικοί, δυνατοί, καλοί με την μπάλα αλλά μπορούν να βελτιωθούν κι άλλο. Νομίζω ότι και οι δύο είναι πολύ εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές. Έχουμε κι άλλους στόπερ από πίσω, τον Κυριάκο τον Παπαδόπουλο, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Σιόβα, είμαστε πολύ δυνατοί». 

Για το πώς έχει ζήσει την εξέλιξη της Εθνικής: «Θεωρώ ότι η ομάδα εξελίσσεται πάρα πολύ, σε καλό βαθμό. Τα νέα παιδιά που έρχονται μπαίνουν στην ομάδα σαν να παίζουν σε αυτήν χρόνια, όπως ο Λάζαρος, όπως ο Κονέ, όπως ο Μανωλάς. Υπάρχει ένα κλίμα ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Με χαρά το κάνουμε αυτό, όχι σαν υποχρέωση. Πιστεύουμε στον εαυτό μας, πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί, συν τον προπονητή και το τεχνικό τιμ έρχονται οι επιτυχίες. Από το 2003 που είμαι εγώ στην ομάδα μέχρι τώρα που γυρίσαμε από τη Βραζιλία έχουμε επιτυχίες, η ομάδα γεννάει οπαδούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που ζήσαμε στο αεροδρόμιο είναι η απόδειξη όλων αυτών». 

Για την κριτική που ασκήθηκε κατά περιόδους σε Ρεχάγκελ και Σάντος: «Ποιος δεν κατακρίθηκε στην Ελλάδα. Όλοι έχουν κατακριθεί. Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτά, γιατί νομίζω ότι σε επηρεάζουν και τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Εμείς είμαστε μία οικογένεια και αποδείχτηκε και σε αυτό το τουρνουά». 

Για το αν έχει αποκτήσει η Ελλάδα σχολή: «Σχολή θα δημιουργήσουμε όταν δημιουργήσουν οι ομάδες. Τότε θα αποκτήσουμε σχολή που θα δίνει παίκτες στην Εθνική. Δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο». 

Για το μέλλον του στην Εθνική: «Πάντα ήμουν και θα είμαι στρατιώτης της Εθνικής. Δεν το ξέρω. Θα δούμε. Έρχεται νέος προπονητής, θα δούμε. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτό». 

Για τον ΠΑΟΚ: «Το συμβόλαιό μου έχει λήξει, οπότε από τη στιγμή που δεν με πήρε κάποιος από την ομάδα πάει να πει τέλος. Προσπάθησα να αφήσω στίγμα στην ομάδα. Έπαιξα σχεδόν σε όλα τα ματς. Έδωσα και την ψυχή μου. Προσπάθησα και τίμησα τη φανέλα του ΠΑΟΚ όσο μπορούσα. Τουλάχιστον από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης εισέπραττα θετικά μηνύματα». 

Για την κριτική που ασκήθηκε στον ίδιο και μέσω facebook: «Η κριτική μέσα στο γήπεδο είναι θεμιτή και το δέχομαι από τον οποιονδήποτε. Εγώ ελπίζω και οι 100.000 να πανηγύρισαν την ψυχή τους στο γκολ του Σωκράτη. Κακία δεν κρατάω σε κανέναν. Ο καθένας έχει την άποψή του. Απλά πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει γνώση. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει γνώση, γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν έχουμε το ποδόσφαιρο που θα έπρεπε να έχουμε». 

Για το αν μπήκε το οπαδικό στην Εθνική: «Δεν μπήκε το οπαδικό στην Εθνική. Εγώ δεν είχα κανένα επεισόδιο. Υπήρξε επεισόδιο αλλά δεν είχε να κάνει με το οπαδικό. Στην Ελλάδα ο κιτρινισμός πουλάει, το κακό πουλάει, μας αρέσει και το κουτσομπολιό». 

Για τη διαδικασία των πέναλτι με την Κόστα Ρίκα: «Όλοι μιλούσαμε μεταξύ μας, ο ένας προσπαθούσε να βοηθήσει τον άλλο, γι’ αυτό είμαστε και μεγάλη ομάδα. Γιατί ο κάθε παίκτης πιστεύει πολύ σε όλους τους άλλους. Υπήρχαν πολύ συγκινητικές στιγμές. Αυτά τα παιχνίδια με την Ακτή Ελεφαντοστού και με την Κόστα Ρίκα είχαν πολύ ένταση και πολύ συγκίνηση, όπως εξελίχθηκαν. Ήταν πολύ έντονο το Μουντιάλ συναισθηματικά και με την αποχώρηση του προπονητή και με την αποχώρηση του Γιώργου. Πολλές φορές βάλαμε τα κλάματα σε αυτό το Μουντιάλ και θα μου μείνει αξέχαστο». 

Για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του: «Το πιο πιθανό είναι το να πάω έξω. Είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα». 

Για το πώς πέρασε σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: «Παντού καλά ήταν. Και οι τρεις είναι μεγάλες ομάδες. Γίνονται η δεύτερη οικογένειά σου. Είναι η καθημερινότητά σου». 

Για το αν πέτυχε όσα ήθελε στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα θέλαμε να κερδίσαμε έναν τίτλο και δεν τα καταφέραμε. Αυτό είναι το μόνο που ήθελα να πετύχω και δεν το πέτυχα. Γίνονται πολλές αλλαγές. Εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στη νοοτροπία της ομάδας και αυτό αλλάζει από αυτούς που διοικούν, από κανέναν παίκτη και από κανέναν προπονητή».