Στο μυαλό του Σάντος: Με έμφαση στην τακτική και νέους ρόλους

Πολλή έμφαση στην τακτική έδωσε και το πρωί της Τρίτης ο Σάντος. Οι ειδικοί ρόλοι των Μήτρογλου και Κατσουράνη. Στην Ιαπωνία ο Ρικάρντο Σάντος για το Ιαπωνία-Κύπρος.

Στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης ο Φερνάντο Σάντος έριξε και πάλι όλο το βάρος στην τακτική στην προσπάθειά τους να  βάλει στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας όσο το δυνατόν περισσότερους αυτοματισμούς. Είναι γεγονός πως δυνατό σημείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η αμυντική λειτουργία.

Με δεδομένο αυτό, ο Σάντος με πολλές και διαφορετικές ασκήσεις τακτικής αυτές τις μέρες προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας στοιχεία που θα την βοηθήσουν και στην επιθετική ανάπτυξη. Εκεί δηλαδή που ο Πορτογάλος βλέπει ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Έτσι στην πρώτη προπόνηση της ημέρας, εκτός από την αμυντική λειτουργία, δούλεψε πολλές ασκήσεις επιθετικής ανάπτυξης, ενώ έκανε και ασκήσεις με στηρίγματα και τελειώματα φάσεων, ζητώντας σοβαρότητα ακόμα κι όταν χρειάστηκε κάποιος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς τερματοφύλακα.

Μετά το πέρας της τακτικής στο διπλό που έγινε στο μισό γήπεδο η εντεκάδα των θεωρητικά βασικών ήταν και πάλι η εξής: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Μήτρογλου.

Ειδικοί ρόλοι για Κατσουράνη και Μήτρογλου

Δύο εκ των ποδοσφαιριστών από τους οποίους περιμένει πολλά ο Σάντος είναι οι Κατσουράνης και Μήτρογλου. Οι δυο τους στην ανάπτυξη της ομάδας έχουν επιφορτιστεί με σημαντικούς ρόλους, καθώς στη γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση θέλει να παρέχουν στηρίγματα στους ακραίους επιθετικούς (Σαμαρά-Σάλπι) και στους αμυντικούς μέσους (Τζιόλη-Μανιάτη) οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Το απόγευμα θα γίνει προπόνηση στις 17.45, ενώ η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία που υπάρχει διπλή προπόνηση, καθώς Τετάρτη και Πέμπτη οι παίκτες θα προπονηθούν μία φορά.

Στην Ιαπωνία ο Ρικάρντο

Ο βοηθός του Φερνάντο Σάντος, Ρικάρντο Σάντος βρίσκεται στην Ιαπωνία για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση των αντιπάλων μας στο Μουντιάλ κόντρα στην Κύπρο.

πηγή: novasports.gr