Σάντος: Επίτευγμα όλων των Ελλήνων η πρόκριση στο Μουντιάλ

“Δεν υπάρχουν ποσοστά και πιθανότητες. Μιλάμε για έναν τελικό που παίζεται σε δύο ημίχρονα και τώρα έχουμε μπροστά μας το δεύτερο. Σίγουρα, έχουμε το ρεαλισμό να αντιλαμβανόμαστε ότι διαθέτουμε το προβάδισμα και ήρθαμε στη Ρουμανία για να το συντηρήσουμε, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που σίγουρα πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει. Θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση”.

Με αυτό το σχόλιο ξεκίνησε τις δηλώσεις του εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με τη Ρουμανία ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Φερνάντο Σάντος.

Σχετικά με την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει, επεσήμανε ότι “από τη στιγμή που έχουμε δύο γκολ προβάδισμα θα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο, όπως είπα και στην Αθήνα, εάν ήρθαμε εδώ μόνο για να αμυνθούμε προκειμένου να μην δεχθούμε γκολ, η έκβαση του αγώνα θα είναι δύσκολη για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, όχι ανούσια αλλά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να σημειώσουμε ένα γκολ”.

Όταν οι ερωτήσεις έφτασαν στη διαιτησία του Πέδρο Προένσα και τις ενστάσεις των Ρουμάνων για ορισμένες αποφάσεις του Πορτογάλου ρέφερι, ο Σάντος εξανέστη. “Το παιχνίδι το είδαμε, υπήρχε κι ένα πέναλτι. Πρέπει να τα βλέπουμε όλα κι όχι μόνο αυτά που μας συμφέρουν. Ποτέ δεν μιλάω για διαιτητές, δεν το έχω κάνει ποτέ όσα χρόνια βρίσκομαι στους πάγκους”, ανέφερε.

Ο Σάντος ρωτήθηκε για το αν μπορεί αύριο η Ρουμανία να νικήσει παίζοντας όπως η Ελλάδα στο πρώτο παιχνίδι. “Το παιχνίδι θα είναι αρκετά διαφορετικό από της Αθήνας κι αυτό γιατί περιμένουμε μια ομάδα που θα μπει πάρα πολύ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν έχει τίποτα να χάσει και θα έχει 50 χιλιάδες κόσμο να την ενθαρρύνει”, απάντησε.

Στο τέλος, ο Πορτογάλος προπονητής ρωτήθηκε για το πώς νιώθει πριν τον αγώνα και τι θα σήμαινε για τον ίδιο η πρόκριση στο Μουντιάλ. “Αν τελικά καταφέρουμε να προκριθούμε θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα όλων των Ελλήνων. Για μένα, αυτό είναι το βασικό”, τόνισε.