Λόμποντ: Η Ελλάδα αξίζει να παίξει στο Μουντιάλ

“Η Ελλάδα έκανε μια μεγάλη πορεία στα προκριματικά, χάνοντας την πρώτη θέση από τη Βοσνία στο goal average, ενώ η συνέπεια που δείχνει σε κορυφαίο επίπεδο είναι αξιοθαύμαστη. Σίγουρα, της αξίζει να παίξει στο Μουντιάλ”. Με αυτή τη δήλωση, ο τερματοφύλακας της Ρόμα και της εθνικής Ρουμανίας, Μπόγκνταν Λόμποντ, “υποκλίνεται” στην εθνική μας ομάδα, την οποία αναγνωρίζει ως φαβορί για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρουμάνος γκολκίπερ επεσήμανε πως η Ελλάδα διαθέτει μια συμπαγή ομάδα, πολύ πιο έμπειρη από τη ρουμάνικη, προσθέτοντας ότι η νέα γενιά του ρουμάνικου ποδοσφαίρου δε διαθέτει τις ίδιες παραστάσεις που έχουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστες, ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιου είδους αγώνες, και υποστηρίζει πως “η εμπειρία κάνει τη διαφορά”.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Κώστα Μήτρογλου, που πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της εθνικής μας ομάδας στο Καραϊσκάκη, απάντησε: “Είναι πολύ επικίνδυνος ποδοσφαιριστής, για οποιαδήποτε άμυνα. Είχαμε αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού του, ξέρουμε ότι είναι παίκτης της μίας επαφής, αλλά δεν κατορθώσαμε να τον σταματήσουμε. Η Ρουμανία δεν έχασε όμως από τον Μήτρογλου, έχασε από την Ελλάδα που διαθέτει σπουδαίο σύνολο”.

Πάντως, ο Λόμποντ ξεκαθάρισε πως η αισιοδοξία δε λείπει από τα αποδυτήρια της Ρουμανίας. “Η ήττα μας πείραξε, μας πείσμωσε και αυτό θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο την Τρίτη. Δεν ξέρω αν στο τέλος του αγώνα θα τα έχουμε καταφέρει, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν εμφανιστούμε όπως στο πρώτο παιχνίδι και η Ελλάδα θα "υποφέρει" για να προκριθεί”, ανέφερε.